Consumand fructe si legume in luna iulie ne prtejam de infectii, evitam kilogramele in plus si incetinim procesul de imbatranire.
Luna iulie este una dintre cele mai productive luni din an pentru fructele si legume romanesti. Cele mai importante legume din aceasta luna pentru sanatate sunt rosiile, conopida si castravetii. Rosiile sunt bogate in antioxidanti (licopen), care este un puternic adjuvant impotriva bolilor cardiovasculere si impotriva unor tipuri de cancer. De asemenea, rosiile sunt o sursa buna de vitamina C, vitamina K, potasiu si folati. Cu cat e mai rosie tomata, cu atat e mai bogata in antioxidanti. Conopida, este o adevarata minune nutritionala. Bogata in nutrienti si cu un continut caloric scazut, conopida ne poate fi de ajutor cand vrem sa scadem ingreutate. Conopida o putem transforma in blat de pizza sau hummus. Castravetii, cu un continut de 96 % apa, sunt o sursa importanta de antioxidanti care ne protejeaza impotriva efectului radicalilor liberi. Castravetii sunt deliciosi in salate proaspete de vara mai ales ca au putine calorii. Castravetii ar trebui consumati cu coaja pentru a beneficia la maxim de nutrientii lor.
Dintre fructele lunii iulie amintim piersicile si pepenele rosu. Piersicile contin vitamine si minerale care ne protejeaza impotriva bolilor si incetinesc procesul de imbatranire. Cu un continut bogat de fibre insolubile, piersicile ajuta la imbunatatirea tranzitului intestinal, de altfel chiar ceaiul de flori de piersic de foloseste in medicina chinezeasca pentru tratarea bolilor digestive. Astfel, pepenele este un aliat de nadejde in lupta cu radicalii liberi, protejeaza vasele de sange si impiedica ingrosarea peretilor arteriali. De asemenea, pepenele rosu are rolul de a relaxa si a dilata vasele de sange, reducandu-se stresul oxidativ. Pepenele joaca un rol la fel de important si in tratamentul diferitor infectii ale organsimului, intre care se numara inflamatiile articulatiilor. Continutul crescut de potasiu din pepenele rosu previne formarea pietrelor la rinichi prin reducerea concentratiei de acid uric din sange. Pepenii sunt cei mai alcalini si cu continutul cel mai crescut in apa, tocmai de aceea, ne vin in ajutor in intregul proces de detoxifiere interioara si dezacidifiere.