Alimente indicate si neindicate in regimul de slabire

Este util de la inceput sa impartim alimentele in cele care sunt consumate cu risc mic de ingrasare si alimente care favorizeaza depunerea de grasime.

Alimentele indicate in regimul de slabire sunt: lichidele libere neindulcite, laptele degresat, sucurile de fructe neindulcite si de legume, sifonul, zarzavaturile si legumele (iarna – legumele congelate), carnea slaba de vaca, vitel, miel, pasare, peste (salau, lin, stiuca), oul rascopt, iaurtul, branza slaba desarata de vaca, urda, grasimile in cantitati reduse, deserturile de gelatina, compoturile cu zaharina si sare (maxim 5 g/zi).

Alimentele neindicate in regimul de slabire sunt: bauturile indulcite, laptele integral, siropurile, alcoolul, painea, cartofii si pastele fainoase (in cantitati mari), fasolea, lintea, mazarea uscata in cantitati mari, nucile, alunele, castanele, prunele, strugurii, stafidele, prunele uscate, fructele prea dulci, carnea grasa, branzeturile grase si sarate (cascaval, cas, svaiter), pestele gras si sarat, pestele afumat, frisca indulcita, smantana, slanina, supele grase de carne, supele cu multe paste fainoase, prajiturile, aluaturile cu unt, cremele, condimentele si sarea (peste cantitatile permise), sosurile cu rantas, sosurile grase.

Alimentele indicate in regimurile de slabire se vor consuma in 4-5 mese/zi. Micul dejun pentru obezi este obligatoriu. In cele doua mese intercalate, se vor consuma ¼ l iaurt, sau 1 mar, sau 50 g branza de vaca desarata. Toate cele trei mese principale trebuie sa contina o salata sau fructe. Este foarte importanta folosirea, in dietica obezitatii, a cantitatilor mari de fructe si legume sarace in glucide, dar bogate in celuloza.

 

 

 

 

 


Cautare