Regimul bazat pe cruditati este recomandat persoanelor care sufera de insuficienta renala sau guta.
Regimul contine alimente care nu au suferit influenta caldurii, fiind unul lactovegetarian, in care domina: laptele, ouale, mierea, painea, biscuitii, legumele si fructele. Legumele se vor taia in bucati foarte mici (salata, varza, spanacul, etc.) sau vor fi data pe razatoare (morcovii, sfecla, telina, castravetii, conopida). Acestea vor fi asezonate cu patrunjel, marar, cimbru, etc. Sosul pentru salate se compune dintr-o lingura de de ulei si lamaie. Fructele pot fi mancate intregi, taiate in sferturi, rase sau tocate. Cerealele se vor consuma de preferinta sub forma de fulgi. Ca bauturi se recomanda ceaiul de macies sau menta si sucurile de fructe. Supele se prepara sub forma de crème cu smantana sau iaurt.
Micul dejun: 150g musli; 100-200 g fructe; 1 ceai de macies.
Pranz: 200-300 g legume crude cu ulei; 200 g salata de fructe; 20-30 nuci curatate; 1 pahar de suc proaspat de fructe
La cina, meniul este la fel ca la pranz. Acesta compozitie a meniului zilnic, contine aproximativ: 90 g lipide; 190 g glucide; 10 g proteine; 1600-1700 calorii.