Frunzele de ceapa verde

Frunzele de ceapa verde au rolul de curatire a organismului si sunt recomandate in special primavara.

Taiate marunt se adauga mai ales in supe, mancaruri cu cartofi, sau branza de vaci. Un farmec deosebit il dau la garnisirea sandvisurilor. Gustoasa si bogata in vitamine, ceapa verde este, pe langa un ingredient de baza, si un „medicament” natural. Ceapa verde este bogata in vitaminele B, C si saruri minerale extrem de importante pentru efortul fizic, precum potasiu si calciu. Mai contine anumiti eteri si compusi cu siliciu ajutand la o mai buna oxigenare a muschilor. Cura cu ceapa verde, sub forma de salata, are efect diuretic şi depurativ, regland si activitatea anumitor glande din corp, motiv pentru care e considerata un antialergic natural foarte valoros. Cura indelungata cu ceapa verde are rezultate destul de sigure in sterilitate si impotenta sexuala, fara a declansa problemele cardiace Este indicat consumul zilnic de ceapa verde impreună cu telina, tarhon, patrunjel verde, usturoi verde si morcov.

Ceapa verde si usturoi contin alicina care previne virozele respiratorii. In bolile renale cronice, se recomanda consumul de ceapa verde, zilnic, dimineata si seara. Pentru a mari puterea acestui remediu, se asociaza in salate cu tarhon verde si ridichi. Dereglarile hormonale pot produce in mare parte a cazurilor o serie de eczeme. Ceapa verde are un rol important in tratarea acestora, mai ales in conditiile in care tratamentului i se mai adauga si un consum constant de marar si telina. O cura de ceapa verde pe o durata de 14 zile are efecte benefice si in cazul afectiunilor dermatologice care apar in perioada adolescentei.

 

 


Cautare