Apa de legume este o bautura de potolit setea cu efecte videcatoare.
Legumele curatate de coaja, taiate, cartofii, sfecla rosie, frunzele de varza, cojile de oua, urzicile, trifoiul, papadia si tot felul de plante medicinale, se spala bine, se curata si se introduc intr-o oala cu apa. Astfel rezulta o apa relativ limpede care se pastreaza la frigider, si din care se ia zilnic cat e necesar ca apa proaspata. Apa ramasa dupa consum se completeaza cu apa proaspata pana ce simtim ca tot continutul util este epuizat.
Cand tinem postul sau suntem constipati, apa se poate acrii cu suc de lamaie. In perioada de post putem bea, alternativ, apa de legume acrita si apa de legume neacrita. Daca este rece, punem recipietul cu apa de legume intr-o oala cu apa fierbinte.
Sucul de legume este singura hrana care a vindecat sute de bolnavi gravi de cancer.