Salata Zorba

Grecilor le este caracteristic sa-si aline durerile sau sa-si celebreze succesele delectandu-se cu mancare si bautura aleasa, in mijlocul familiei si al prietenilor. 

Jovialii greci iubesc natura si fac orice ca sa scape de cei patru pereti ai casei. Spre exemplu, in perioada mai-octombrie iau masa afara, pe terase, iar orice petrecere se lasa cu farfurii sparte si cu dansuri pe masa. Pentru a se ferii de accidente, astazi, majoritatea gurmanzilor din insule arunca pe jos si pe pereti cu farfurii... din plastic dupa ce au consumat specialitatile traditionale grecesti dintre care nu lipseste salata Zorba

Ingrediente: 1 castravete curatat si taiat cubulete; 250 g de branza feta framantata; 2 catei de usturoi pisati; o ceapa; 125 g masline; 2 ardei grasi taiati; 4 rosii taiate; 2 ardei iuti maruntiti; 180 ml ulei de masline; 60 ml otet; cate o lingurita de sare, de zahar, de cimbru, de menta, de oregano. Rosiile, ceapa, castravetele si ardeii se amesteca intr-un vas mare, dupa care se adauga usturoiul, sarea, oregano, cimbru si frunzele de menta. Uleiul de masline si otetul se toarna usor peste salata. Amestecul se pune intr-un vas de sticla si se lasa la rece cateva ore, dupa care se agita intr-un shaker. Se adauga branza si maslinele. 

 

  

 


Cautare