Alimentatie sanatoasa cu rodii

Rodia (Punica granatum) este una dintre cele mai apreciate fructe, avand un gust deosebit si se recomanda ca tratament naturist in multe afectiuni. 

Planta este un pom de mici dimensiuni originar din Himalaya, si este intalnit in India, Iran, Caucaz si zona mediteraneana. Fructul este plin de fructe rotunde, de un rosu stralucitor, dar poate fi purpuriu sau galben-portocaliu, in functie de soi. Sunt peste 600 de soiuri. Fructul cantareste cca 200 g si are coaja dura. Rodiile in interior sunt separate in compartimente membranoase care contine numeroase bobite zemoase, cu gust dulce-acrisor, racoritor. Rodia este plina de antioxidanti, minerale si vitamine si constituie o sursa bogata de fibre solubile si nesolubile. Fibrele sale regleaza functiile sistemul digestiv, amelioreaza constipatia si previn cancerul de colon.

Fructul este recomandat in diete de slabit sau la scaderea colesterolului. Cercetarile de laborator au demonstrat ca punicalaginul, compusul antioxidant polifenolic continut de sucul de rodii, este eficient in reducerea riscului bolilor de inima. Rodia este o buna sursa de vitamina C, vitamine din complexul B, vitamina K si minerale cum sunt calciu, cupru, potasiu si mangan. Consumul regulat de rodii este eficient in combaterea diabetului si a cancerului de prostata. Fructele sunt de cele mai multe ori consumate ca atare sau sub forma de suc.

 

 


Cautare