Consumul de miere in sezonul rece


Mierea de albine are capacitatea de a te incarca cu energie, iar in conditiile in care o lingurita cu miere are doar 22 de calorii, nimic nu te poate impiedica sa o folosesti, ca energizant natural, in acesta perioada care precede Craciunul si Anul Nou.

O lingurita de miere, inainte de culcare, te va ajuta sa dormi bine si sa te trezesti odihnit si in forma, pentru ca mierea asigura necesarul de energie pentru creier, in timpul noptii. Un efect special este acela de a preveni si combate balonarea, problema specifica perioadei de Craciun, cand abuzurile alimentare si excesul de alimente grase, fac din aceasta problema, una des intalnita. Mierea intretine flora bacteriana si previne ulcerul gastric. In perioada sezonului rece, mierea trebuie sa fie nelipsita din dieta, fiind o reala sursa de sanatate si vitalitate. Sunt recomandate doua lingurite de miere pe zi, una dimineata si una seara, pentru a profita de toate beneficiile.

Mierea are capacitatea de a imbunatatii eficienta sistemul imunitar si creste capacitatea organismului de a face fata bacteriilor si virusurilor specifice perioadei reci a anului. In plus, mierea are efect antibacterian atat intern, cat si extern, ajutand organismul sa se vindece mai repede. Este excelenta in tratarea herpes-ului, a eczemelor si a articulatiilor dureroase. Continutul special de vitamine, minerale, aminoacizi si bioflavonoide te feresc de toate neplacerile iernii. Calitatile pe care le are mierea variaza in functie de sursa de polen folosita de albine. Mierea de salcam, care este si cea mai dulce, este un calmant general si un adevarat balsam pentru stomac. Mierea poliflora este un excelent tonic general, iar despre mierea de tei se poate spune ca este un adevarat somnifer natural.
 


Cautare