Targul gratuit de produse ecologice va avea loc la IasiFirma Bioma Agro Ecology Co va invita in perioada 29-30 mai 2009, la Targul pentru produse ecologice certificate ce se va desfasura in incinta USAMV Iasi.

 

Programul de vizitare va fi intre orele 9:00 - 17:00. Intrarea publicului si participarea expozantilor este gratuita.

 

Targul, organizat de Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara “Ion Ionescu dela Brad” Iasi si Asociatia Producatorilor Agricoli “UNCALNIS” din Republica Moldova, in colaborare cu Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale din Romania, va reuni principalii producatori si distribuitori, care vor expune produse ecologice.

 

In cadrul aceleasi actiuni, se va desfasura, vineri, 29 mai 2009, intre orele 13:00 -18:00, seminarul pentru agricultura ecologica, ”Noile reglementari ale C.E. privind produsele agricole ecologice”. Vor fi discutate teme actuale, cu deosebit impact asupra problemelor pe care le confruntam in domeniu.

 

Amintim doar cateva dintre prezentarile ce vor fi sustinute:

 

·         Agricultura ecologica in Romania - situatia actuala. Legislatia comunitara si masurile de promovare a agriculturii ecologice in Romania - Dr. ing. Teodora Aldescu - Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale;

 

·         Legislatia si masurile de promovare a agriculturii ecologice in Republica Moldova - Dr. ing. Iurie SENIC - Ministerul Agriculturii si Industriei Alimentare din Republica Moldova;

 

·         Actiuni privind consultanta pentru agricultura ecologica - Ing. drd. Albert Imre - Asociatia Bioterra;

 

·         Rolul educatiei in promovarea agriculturii ecologice - Prof. dr. Neculai Munteanu - USAMV IASI;

 

·         Inspectia si certificarea productiei agricole ecologice, Dr. ing. Lorincz Piroska - SC Ecoinspect SRL Romania.

 

Evenimentul isi propune sa aduca un plus de informare si schimbare de atitudine a producatorilor si a publicului larg asupra conceptelor de ecologie, protectia mediului, agricultura ecologica, concepte care evidentiaza tot mai mult recursul la potentialul biologic ca mijloc de imbunatatire a calitatii vietii si a mediului inconjurator.


Cautare