Afaceri cu livezile de nuc

Asociatia Nucifere Regia se intalneste periodic cu oamenii de afaceri din tara pentru a le prezenta noua investitie “Livada de nuci”. 

Peste 4 – 5 ani, Romania poate redeveni lider mondial pe segmentul nucului, in conditiile in care se vor cultiva 20.000 de hectare. Asociatia Nucifere Regia Targu Mures, promoveaza infiintarea unor livezi de nuci in Romania, doar din soiuri de nuci romanesti, pentru tipurile de livezi fructifera si forestiera, care sunt deja aclimatizate. Investitiile nu sunt nici mici, nici mari, fiind nevoie de un buget de 4000 de euro pentru un hectar de livada de nuci fructiferi, si de 6000 euro pentru cea forestiera, deoarece densitatea copacilor este mai mare. Sunt sustinute afacerile de familie pentru livezile de nuci fructiferi. O astfel de familie, compusă din patru membri, poate intretine o livada de 5,2 hectare si poate obtine dupa perioada de maturitate a pomilor beneficii foarte bune.

Astfel, din 6.400 de euro investiti intr-un hectar de livada forestiera se poate obtine un profit de peste 600.000 de euro în 25 de ani. Este o investitie pentru viitor, pentru copiii si nepotii. Nucul forestier este cautat pentru lemn, deoarece sunt firme care achizitioneaza cherestea de nuc, metrul cub costand intre 800 – 1.600 de euro, in functie de calitate. Un hectar de livada de nuc forestier poate produce in medie peste 350 de mc de lemn. La un calcul estimativ de 2.200 de kg la hectar, la un cost de 10 lei pe kilogramul de nuca in coaja, iese o valoare a productiei de 5.000 de euro, iar la miezul de nuca de 8.500 de euro, unde kilogramul este 35 de lei. Nuca are cautare ca si aliment, dar si ca derivate. Asociatia Nucifere Regia Targu Mures garanteaza si desfacerea produselor.

Mai mult >>

 

 


Cautare