Un nou inceput in agricultura

Episodul penibil al ministrului Agriculturii Petre Daea in Parlamentul European unde a prezentat situatia pisciculturii romanesti falimentata de cormorani, este tragic si comic in acelasi timp.

In acest moment crucial, pentru agricultura romaneasca, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale lupta, prin incompetenta, impotriva propriilor cetateni. Nepasarea si lipsa reformelor din sistemul agro-alimentar, distrug filierele de produse vegetale si animaliere (cereale, legume, fructe, carne, lapte, ou, etc.) si reduc drastic, exportului de alimente romanesti de calitate pe pietele europene. In aceasta situatie, fiecare fermier roman, devine victima sistemul agricol, iar cei care au cel mai mult de suferit sunt agricultorii care se ridica prin forte proprii si cei sabotati politic.

Cand fermierul si taranul roman vor sa se implice in politica agricola, sunt manati de convingerea ca lumea intreaga, inclusiv, Europa si Romania, se afla intr-un proces de transformare radicala, pentru a crea un sistemul alimentar si un stil de viata ecologic si sanatos, ce ne contureaza viata la inceputul mileniului III. Agricultorii sunt cei care timp de 30 de ani, au inteles ce inseamna sa ratezi un moment istoric, lasandu-si destinele proprii, in mana unor politicieni mincinosi si corupti, care au actionat in spiritul depasit si pagubos, existent si in timpul comunismului.

Producatorii agricoli au vrut sa fie parte activa al unui proces, unde semnele schimbarii erau tot mai evidente si unde aproape totul trebuie schimbat. Sistemul actual de partide corupte, sufoca vitalitatea societatii si schimba radical regulile democratice, inclusiv politica agricola romaneasca.

Agricultorii din Romania trebuie sa se implice in politica si sa actioneze pentru un rezultat fericit, pentruca sunt mult mai pregatiti azi decat acum 30 de ani. Alegerile europarlamentare din mai 2019 dau tonul confruntarilor intre fortele pro si antieuropene din tara noastra. Cu oameni, precum fostul Comisar European Dacian Ciolos, atat in tara cat si la Bruxelles, taranii si fermierii romani au de castigat foarte mult. Pentru asta este nevoie de implicare si participare masiva la alegerile pentru Parlamentul Europei, de anul acesta.

 


Cautare