Tanar fermier ecologist

"Modul in care mancam maine depinde de cat de mult se implica tinerii de azi in agricultura", spune Thato Moagi, din Africa de Sud.

Ea detine o ferma mixta de 50 hectare, in care cultiva porumb, soia si cartofi. De asemenea creste capre Khalahari si bovine din rasa Bora. In sera fermei, produce legume, zarzavat, ierburi aromatice, spanac iar in stupina, produce miere pentru consum propriu si pentru vanzare. Totul este obtinut ecologic si comercializat pe plan local. Thato Moagi este extrem de constienta de obstacolele cu care se confrunta tinerii fermieri africani, privind accesul la pamant, capital, tehnologie, piete de desfacere, etc.

Pentru ai ajuta, Thato si-a transformat ferma intr-o platforma de incubatie pentru proiecte agricole. In acest loc, tinerii dobandesc abilitatile necesare pentru a cultiva si valorifica produse agricole. Ea a fost votata "fermierul anului 215" si "femeia antreprenor a anului 2015". Astfel, a primit o bursa speciala care a ajutat-o sa calatoreasca si sa-si dezvolte proiectul de transformare a mediului agricol prin intermediul platformei de incubatie.

 


Cautare