Pastele italiene “amatriciana”
Modul de gatit al pastelor “amatriciana” vine din orasul italian Amatrice.
Modul de gatit al pastelor “amatriciana” vine din orasul italian Amatrice.
Denumirea de origine controlataă “SARICANICULITEL” se atribuie vinurilor obtinute din struguri produsi in arealul delimitat pentru aceasta denumire.
DOP „Pomodorino del Piennolo del Vesuvio” desemneaza fructul ecotipurilor de tomate mici asociate denumirilor populare „Fiaschella”, „Lampadina”, etc.
“Viitorul este abundent” reprezinta invitatia pentru a dezvolta adevaratele metode agricole.
Jambonul “Crudo di Cueno”, Italia, este protejat DOP la nivel european.
Anul Nou marcheaza trecerea in noul an civil, fiind si ziua de praznuire a Sfantului Vasile Cel Mare.
Incepand cu noaptea de Ajun, rasuna glasul colindatorilor.
Masa de Craciun este masa principala traditionala din din ziua de Craciun.
Muzeul renumitului produs traditional este o laptarie vechi, cu numele Meli Lupi, care si-a incetat productia in 1977.
Combis este o societate romaneasca al carui domeniu de activitate este productia, distributia si comercializarea unei game variate de carne transata, carne carcasa si preparate din carne.
Suprafete tot mai mari de meri sunt cultivate organic in Austria.
Cultivarea florilor comestibile este o problema de cunoastere si daruire.
Elvetia a fost pionierul agriculturii ecologice in lume.
Kombucha este o colonie de microorganisme, care convietuiesc in simbioza.
Voievozii Moldovei au construit o serie de cetati pe malul Nistrului, avand misiune de aparare impotriva amenintarilor turco-slave-tatare.
Pomelo (Citrus maxima sau Citrus grandis) este cel mai mare fruct citric avand o lungime de pana la 20 cm si o greutate cuprinsa intre 1 si 8 kg.
Cultivatorii de ceapa din regiunea Mako, Ungaria, au obtinut o varietate de ceapa, de buna calitate, cu denunumire de origine DOP.
Sauvignon, Segarcea, Selection (Selection Cartiere), Socola, Sampanie, Tamaiosa romaneasca, Tarnave, Terente, Tisana, Traminer (roz), Uricani, Valea Calugareasca, Visani.
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev