Activatorii de compost

Gramezile de compost se descompun in mod natural intr-un timp indelungat, ceea ce poate atrage mustele si favoriza raspandirea mirosurile neplacute in curte si locuinta.

Exista, activatori pe baza de plante care imbogatesc continutul compostului cu azot si accelereaza intregul proces de compostare. Un amestec activator contine de obicei sapte componente: coada soricelului, musetel, papadie, coaja de stejar, valeriana, urzica si zahar. Se sapa gauri in compost se introduce amestecul activator si se acopera cu pamant umed. In patru pana la doasprezece saptamani (maxim trei luni) compostul este descompus si bun de aplicare.

Activatorii de compost sunt sursa de hrana proteica pentru bacteriile si microorganismele care vor descompune compostul. Alte plante utilizate ca si activatori de compost sunt frunzele de tataneasca, buruienile tinere, gunoiul de pasare, iarba tunsa de gazon. Activatorii naturali contin elemente nutritive, precum potasiul - benefic pentru legume, flori si pomi fructiferi. Forma cea mai naturala de activator este urina care are un continut ridicat de azot, minerale si vitamine. In Filipine se foloseste cu rezultate excelente ca si activator de compost, preparatul IMO.

OFERTA >>

 

 

Cautare