Burger din carne de bizon

Sinteul, o localitate frumos rasfiratat pe culmile Muntilor Ses, din judetul Bihor, creata de descendentii slovacilor din Muntii Tatra, va intampina la Huta Slavia cu fireasca ospitalitate slovaca.

Aici veti gasi un loc de popas traditional in care e bine pentru oricare drumet sa zaboveasca macar un ceas de vreme pentru a-si trage sufletul. La Huta Slavia ambianta e arhaica, vesela, primitoare, calda. Bucatele, multe dintre ele cu specific slovac preparate din cartofi, respecta retetele vechi ale locului si sunt pregatite din ingrediente proaspete din zona. Placintele savuroase, papanasii deliciosi, palinca de cirese salbatice, vinul bun si berea slovaca justifica pe deplin denumirea slovaca de Huta Slavia.

Burgerul de bizon este o specialitate locala. Sunt putine locuri, la noi, unde poti manca o astfel de carne, iar Huta Slavia este unul dintre ele. Delicatesa frageda si slaba este atat de apreciata, incat a detronat vita de Angus. Carnea provine din Salonta, unde e cea mai mare ferma de bizoni din Europa. Proprietarul este acelasi cu al restaurantului din Sinteu: Miroslav Iabloncsik, consul onorific al Slovaciei, In România.

Huta Slavia este mai mult decat un simplu popas. Aflat in mijlocul naturii, locul are de toate: verdeata, moara pe apa, lac cu pastravi, mini ferma pentru copii, loc de joaca, sezlonguri si hamace. Pornit de la ideea unui simplu popas pentru gurile flamande ale celor care strabat Bihorul, cu timpul, Huta Slavia s-a transformat intr-un restaurant emblematic pentru intreg tinutul.

OFERTA >>

 

 


Cautare