Poiana Narciselor 2014

Festivalul Narciselor a devenit o traditie si in acest an va ajunge la a XIV-a editie. Festivalul va fi organizat de Primaria Sercaia si va avea loc in ziua de 18 mai 2014, la Poiana Vadului.

Va fi o ampla manifestare culturală in care predomina muzica populara, dansurile traditionale, si unde nu vor lipsi micii si berea.

Dumbrava Vadului, asa cum mai este cunoscuta rezervatia naturala, aduna in fiecare an sute de persoane care doresc sa petreaca in natura cateva ore placute. Frumoasele flori, coprinele, carora li s-a dus vestea pretutindeni, va incanta si in acest an turistii prin frumusetea si mireasma deosebita a lor.

Dumbrava Vadului sau Poiana Narciselor este o arie protejata de interes national situata in partea central-vestica a judetului Brasov, in comuna Sercaia, la 3 km spre sud-vest de satul Vad. A fost declarata arie protejata prin Legea nr. 5, din 6 martie 2000 si are o suprafata de 394,90 hectare.

Rezervatia este acoperita cu padure de stejar si poieni unde vegeteaza o specie de narcisa (Narcissus poeticus ssp. radiiflorus) ocrotita prin lege. Aici se inregistreaza an de an o abundenta de narcise carora le prieste solul podzolic cu urme de mlastina dar si umbra slaba a arborilor. Primavara, in luna mai, printre stejari, infloresc milioane de narcise, printre care si specia de Narcissus radiiflorus, cunoscută de localnici sub denumirea de coprine. Aria naturala din situl Natura 2000 - Poienile cu narcise de la Dumbrava Vadului, dispune pe langa coprine de habitate cu mlastini si turbarii cu vegetatie de iarba albastra (Molinia Careulea), pajisti cu vegetatie ierboasa pe soluri calcaroase, pajisti aluviale cu Cnidium dubium, pajisti joase cu vegetatie de coada-vulpii, paduri subatlantice de stejar, carpen ulm de camp si frasin. Fauna este una diversificata cu o mare varietate de mamifere, pasari, reptile, broaste si insecte.

 

 


Cautare