Vara la Paltinis

Statiunea Paltinis se afla situata la 32 km de Sibiu, iar soseaua moderna trece prin Rasinari si strabate un peisaj de vis.

Paltinisul este o optiune interesantă pentru un weekend prelungit destinat plimbarilor prin rezervatia Iezerele Cindrelului la faimoasele lacuri glaciare. Odata ajuns la Paltinis, nu ai cum sa te plictisesti. Poti sa urci crestele impadurite din apropiere pe trasee accesibile sau doar să admiri panorama care ti se deschide in fata.

Poti sa vizitezi Schitul si Casa memoriala Constantin Noica. La Schitul, se poate vedea o biserica de lemn ridicata in deceniul trei al secolului XX . Dintre obiectele de valoare pastrate in biserica se numara icoana Sf. Paraschiva datata 1904 si o Psaltire din aceiasi perioada. Climatul montan, cu aerul ozonat, recomanda statiunea pentru tratarea asteniilor, a bolii Basedow, a sechelelor pulmonare, surmenaj, hipertiroidie benigna. Din nucleul initial de vile statiunea conserva Casa turistilor (1894), Casa medicilor (1895), Sala Monaco (1898) declarate monumente istorice.

 

 


Cautare