Turism si aventura zona Rasnovului

Clubul Sportiv Montan Altitudine in parteneriat cu Primaria Orasului Rasnov organizeaza in acest an Cheile Rasnoavei Adventure (editia a II-a), cea mai ampla competitie de sporturi montane de vara din Romania, singurul eveniment care cuprinde, pe parcursul a doua zile, curse de alergare montana: maraton si semimaraton, mountain bike: 70km si 27km, duatlon: mountain bike 27km + alergare semimaraton.

Obiectivul pe care si-l propun organizatorii este extinderea promovarii Orasului Rasnov, cunoscut pentru dotarile si rezultatele din sporturile de iarna, si ca o destinatie de practicare a sporturilor montane de vara.

Adrian Ioan Vestea, Primarul Orasului Rasnov, precizeaza: 'In prezent, dintr-un oras industrial, orasul Rasnov a devenit o statiune turistica de interes national. Acum cativa ani nu stiu cati oameni credeau in succesul strategiei noastre. In acest an vom avea evenimentele devenite traditionale, dar si noutati. Strategia turistica a Rasnovului din perspectiva cultural va fi completata de cea sportiva. Aproape in fiecare week-end se va intampla cate ceva, astfel ca turistii vor putea pleca cu amintiri placute din Rasnov.'

Cheile Rasnoavei Adventure, alaturi de Circuitul 7 Munti din Gradina Carpatilor, este evenimentul initiat si promovat de alpinista Crina Coco Popescu, prima alpinista din lume care a incheiat Circuitul 7 Volcanoes, cu record validat de World Records Academy, prima alpinista din lume pe Mt. Sidley, cel mai inalt vulcan din Antarctica.

'Rasnovul este locul copilariei mele. Imprejurimile lui si, mai ales, Cheile Rasnoavei, sunt locurile in care am deprins escalada, unde am invastat sa iubesc muntele si natura. Apoi jocul a devenit antrenament si pasiunea s-a concretizat in performanta in alpinismul de altitudine. Acum vreau sa invit iubitorilor sporturi montane in zona deosebita pentru antrenament si competitii in care se desfasoara Cheilor Rasnoavei Adventure.'


 

Programul Competitiei este:

  • sambata 27 iulie 2013 - maraton, semimaraton, duatlon individual (27 km bike si semimaraton alergare montana)
  • duminica 28 iulie 2013 - mountain bike maraton, cursa 27 km mountain bike, duatlon individual (27 km bike si semimaraton alergare montana)

 

Inscrierile pana pe data de 26 iulie pe site-ul http://clubulmontanaltitudine.ro/ 
Premiile competitiei sunt in valoare de 48 400 lei

 

Ovidiu Popescu
Presedinte Clubul Sportiv Montan Altitudine

 


 


Cautare