„Descoperim Aradul” prin ecoturism cu trenulCele mai importante obiective din judetul Arad vor fi vizitate, incepand din acest sfarsit de saptamana, de cateva zeci de tineri grupati in jurul celui mai generos proiect demarat anul acesta.
 

Descoperim Aradul” este raspunsul la setea de cunoastere manifestata, la inceput, in randul bloggerilor din orasul Arad.
 

Prima expeditie din sirul vizitelor ce vor ajunge, pe intreaga durata a verii, in cele mai pitoresti colturi ale judetului, se va derula duminica si are ca destinatie Manastirea Bezdin si lacul cu nuferi din apropiere.
 

Pornim in forta «Descoperim Aradul», un proiect prin care ne propunem ca in aceasta vara sa descoperim frumusetea judetului Arad. Si-au aratat interesul pentru aceste evenimente si oameni din Timisoara. Pentru mine este o mandrie ca acest proiect scoate in evidenta Aradul, frumusetea judetului nostru si mai ales pentru ca avem sansa de a cunoaste impreuna una dintre cele mai frumoase regiuni ale tarii. Duminica, 17 iulie, pornim aventura! Prima locatie pe care o vizitam este Manastirea Bezdin si Lacul cu nuferi Bezdin. Plecarea se face cu trenul, dimineata, la ora 7 .00, urmand ca intoarcerea la Arad sa aiba loc la ora 18.00, tot cu trenul”, explica Daniel Mitre, initiatorul proiectului.

 

Manastirea care constituie primul punct de atractie aflat pe lista destinatiilor alese de participantii la proiect a fost ctitorita in preajma anului 1539, in vremea arhimandritului Ioasaf Milutinovici, de nadlacanul Iovan Iaksici.


 

Sursa: www.danielmitre.ro

 


Cautare