Turismul in Austria

Austria se afla pe primul loc in lume in privinta venitului pe cap de locuitor obtinut din turismul international, pe locul 2 din lume ca si locatie turistica si pe locul 10 din lume ca si destinatie turistica.

Formarea profesionala si perfectionarea din turism orientata puternic international asigura baza acestor performante in Austria.

Geografic: vestul si sudul Austriei sunt predominant muntoase si sunt renumite ca destinatie a sporturilor de iarna. Cel mai inalt munte este Grossglockner, cu 3.798 m. Nordul si estul tarii sunt formate mai ales din terenuri deluroase.

VIENA: este un oras istoric si centrul muzicii clasice şi al operei. Christoph Willibald Gluck, Wolfgang Amadeus Mozart, Joseph Haydn, Ludwig van Beethoven, Franz Schubert, Johannes Brahms, etc., au lucrat la Viena si Antonio Vivaldi chiar a murit aici.

Johann Strauss-fiul si familia sa si-au creat valsurile aici, iar orasul a devenit casa asa-numitei a Doua Scoala Vieneza, cu Arnold Schoenberg, Alban Berg si Anton Webern toti fiind nascuti aici.Este si casa Orchestrei Filarmonice Vieneze.

Viena este notabila si pentru arhitectura sa. Desi sunt reprezentate toate stilurile, stilul baroc este preponderent. Palatul Schonbrunn cu Gradina Zoologica din incinta sa, Catedrala Sfantului Stefan (sau Stephansdom), care a fost construita in secolul al XII-lea sunt edificii de o mare valoare. Centrul istoric al orasului Viena face parte din patrimoniul mondial al UNESCO din anul 2001.

ARLBERG: are ca trasatura specifica amestecul de cladiri traditionale si moderne. Este recomandata pentru tineri sau persoane dornice de distractie si de vacante active, avand in dotare multe facilitati pentru practicarea sporturilor de iarna si nu numai: tobogane pe zapada, plimbari cu sania, patinoar, bowling in aer liber, piscine interioare incalzite, tenis, biliard, cinema. Un plus al regiunii sunt partiile numeroase pentru schiorii avansati.

SOLDEN: este situata la poalele vaii Otztal si este un binecunoscut centru sportiv, aflat la o altitudine de 1377- 3255 m , unde atat profesionistii cat si incepatorii se pot bucura de partii largi si zapada permanenta. Petrecerile apres ski si viata de noapte activa au transformat statiunea Solden intr-un loc de intalnire al oamenilor din toate colturile lumii.

SEEFELD: statiune din Tirol (in apropierea Innsbruck-ului), gazda a jocurilor olimpice de iarna. Este o statiune internationala, cu partii separate pentru incepatori si intermediari. Are o excelenta retea de magazine, baruri si cafenele, un superb centru sportiv si multe alte posibilitati de petrecere apres ski. Este statiunea ideala pentru grupurile neomogene din punctul de vedere al abilitatii de a schia.

INNSBRUCK: capitala Tirolului si gazda a jocurilor olimpice de iarna (1964 si 1976). Innsbruck este sediul Parlamentului, Guvernului si autoritatilor regionale tiroleze. Pentru cei ce cauta imbinarea sportului cu activitatile culturale recomandam vizitarea unuia dintre cele mai frumoase orase din Europa, Innsbruck, incluzand vizitarea Palatului, Gradinii si biserii imperiale, precum si a gradinii zoologice de iarna.

STUBAITAL: una dintre cele mai frumoase vai din Tirol, aflata la doar 15 minute distanta de Innsbruck

ZILLERTAL: zona turistica de prima mana cu peste 500 Km de partii de schi perfect utilate. Cu toate acestea ea si-a pastrat caracterul specific satelor austriece. In statiunea Hintertux se poate schia tot anul. Zillertal Arena va ofera 3000 de rute, astfel legate intre ele incat schiorul sa aiba posibilitatea de a parcurge cat mai multe dintre ele.

KITZBUHEL: locul de intalnire al personalitatilor din lumea sportului, culturii si a showbusinessului

ST JOHANN IN TIROL: aceasta regiune se distinge prin traditiile bine pastrate. Aici poti fi surprins de fanfarele stradale tiroleze, si poti simti adevaratul iz al Austriei. Pistele de schi cu o lungime totala de 60 km te asteapta in St.Johann in Tirol, pana la sfarsitul lunii aprilie.

VILLACH: ideal localizat (in centrul regiunii Carinthia), pentru explorarea intregului district al lacurilor. Iarna, Villach se transforma intr-un mare patinoar natural pe lac, sanius, ski, snowboard si schi fond. Villach este o statiune cocheta, cu excelente posibilitati de shopping si vizite turistice: In centrul orasului vechi este Hauptplatz - piata centrala legata de un pod peste Drau de partea de nord a orasului iar in partea de sud este amplasata Pfarrkirche - biserica parohiala.

BAD KLEINKIRCHHEIM: se afla in inima Alpilor austrieci si este celebru datorita partiilor de schi excelente, a bailor termale si aquaparcurilor.

MOLLTAL: acces la ghetarul din Molltal ce se afla in mijlocul Parcului National Hohe Tauern in statiunea - de cercetare Bios.

Statiunile ZELL am SEE si KAPRUN: schi, restaurante, baruri, cluburi, bai relaxante.

GASTEINER TAL: statiune de schi si wellness - bai termale tamaduitoare.

SALZBURGERLAND: cu sate austriece cu atmosfera tipica regiunii si statiuni moderne.

AUSTRIA SUPERIOARA: nenumarate trasee montane, bine marcate si extrem de populare.

AUSTRIA INFERIOARA: cu statiunile termale cum ar fi Baden, din apropierea Vienei, potrivite familiilor cu copii.

STIRIA: statiuni termale, ghetarul Dachstein, 860 km de partii de schi, statiunea Schladming. Regiunea are un specific viticol, fiind un renumit centru culinar al Austriei.

 

 


Cautare