Plimbare cu pluta

Pana la jumatatea lunii septembrie, suntem indemnati la un agrement turistic cu pluta pe raul Isar din sudul Germaniei.

Pe plute traditionale de lemn, singur, cu familia sau cu prietenii putem face o excursie unica, placuta, racoritoare, amuzanta, ascultand in acelasi timp muzica bavareza.

Plutele navigheaza pe raul Isar din secolul al 12-lea, din momentul infintarii oraselor de catre ducii bavarezi pentru a transporta lemnul pentru prelucrare si alte produse din zona montana. Plutasii dupa ce ajung la destinatie si livreaza lemnul se intorc pe jos la casele lor cu buzunarele pline de bani.

Astazi, plutele fac acelasi traseu dar in loc de marfuri sunt transportati pana la maxim 60 de turisti turistii, la o calatorie. Si pentruca ospitalitatea bavareza e renumita, pasagerii primesc, permanent, gustari, bere si asculta muzica instrumentala.

La Wolfratshausen, se pleaca zilnic cu pluta pe Isar, si se strabate o distanta de 28 de kilometri, pana aproape de Munchen, timp de aproximativ 5-7 ore. Pe traseu la un restaurant rustic sau o gradina de vara, se face o escala si se serveste un pranz bavarez, alcatuit din friptura de porc cu galuste.

Turistii admira de pe pluta, castelul Grunwalder, coborarea rapida de la barajul Muhltal, stancile de pe traseu si alte obiective turistice. La urcare, primesc o cana de bere, ca suvenir, pe care trebuie sa o umple si sa o goleasca de cateva ori pana la terminarea excursiei. Sfantul Nicolae este patronul curselor cu pluta iar turistii se roaga ca acesta sa fie bine dispus, cu har si sa se roage pentru o vreme buna.

 

 


Cautare