Simbolul Chisinaului este ospitalitatea


Republica Moldova este o tara mica, ce are un trecut zbuciumat. In pofida ocupatiei sovietice prelungite si a confruntarilor politice si armate, moldovenii sunt oameni primitori.

Capitala Chisinau ofera tot ce poate dori un vizitator - este plin de parcuri si monumente, dedicate in special voievodului Stefan cel Mare, dar si unor personalitati din Romania.

Orasul din piatra albă”, cum este numita capitala R. Moldova, Chisinau, a implinit pe 14 octombrie 2012, 576 de ani de la prima atestare documentara.

Orasul Chisinau este situat pe 7 dealuri si are 12 bulevarde dintre care cel mai lung este Bulevardul Dacia (14 km).

Zona verde a municipiului Chisnau este constituita din 6 parcuri, 10 parcuri silvice, 4 gradini publice si 31 de scuaruri; ocupa o suprafata de 3500 de hectare iar gazoanele alte 1250 de hectare.

Zona de agrement mai cuprinde 24 de lacuri si cascada din „Valea Morilor” care are 114 trepte.


Sala cu Orga din municipiul Chisinau detine o orga cu 3000 de tuburi ce produc o rezonanta exceptionala.


Cea mai inalta cladire a orasului este ansamblul „Portile Orasului” care are 24 de etaje si circa 70 m inaltime.

Chisinau are 37 de cetateni de onoare. Printre ei se numara Eugen Doga, Maria Biesu, Mihai Munteanu, Nicolae Botgros, Anastasia Lazariuc, Grigore Vieru (post-mortem), Doina si Ion Aldea-Teodorovici (post-mortem).

Tinerii care studiaza in 25 de instituti de invatamant superior de stat si privat sunt plini de viata si foarte bine pregatiti pentru a demonstra ca nu sunt mai prejos decat tinerii din Romania.

...iar locuitorii Chisinaului, sunt oameni cu credinta si frica de Dumnezeu, care au frumoasa traditie de a sarbatorii hramul bisericilor din oras.

In aceste zi de hram, comunitatile crestine se veselesc, se bucura, uita de griji si de nevoi, se intalnesc la masa de sarbatoare si se roaga pentru binele tuturor.

Chisinaul este un oras tanar chiar daca are 576 de ani, insufletit de o puternica credinta in Dumnezeu, de un mare patriotism national si traieste zilnic, la superlativ, in speranta si dragoste profunda.

Tanarul artist Nick Tacu, spune ca simbolul orasului Chisinau este OSPITALITATEA.

Nick traieste in Chisinau, iubeste foarte mult acest oras, alaturi de sotia sa Valentina si de fiicele sale, Ruth (de 2 ani) si Beatrice (de 3 saptamani) si doreste ca toti cetatenii Romaniei Mari sa sarbatoreasca si sa se bucure precum cei din “Tara sfanta”, pe acordurile melodiei “HAVA NAGHILA”


 

IMAGINI VIDEO >>

 

 


Cautare