MONICA Pantoja - „AY Jujuy”


Provicinia Jujuy din Agentina, dominata de relieful muntilor Puna de Atacama, reprezinta un platou situat la o inaltime medie de peste 3.500 metri deasupra nivelului marii si ofera o atmosfera aproape selenara.

Varfurile muntoase din jur ating si 5000 de metri. Printre cele mai renumite vai din regiune este Valea Humahuaca, care se ridica de la 1200 m la 3.500 m inaltime, pe o lungime de 130 km.

Atractia, provinciei, in afara de peisajul colorat de la rosu la albstru al masivelor stancoase, il reprezinta peisajele forestiere din vai si monumente istorice, atat din capitala cat si cele din regiune.

Orasul Tilcara este original si unic in toata Argentina pentru constructile sale, cu cladiri tipice coloniale.

In zona dintre provinciile argentiniene Salta si Jujuy, se intinde un plotou de sare intitulat Grandes Salinas, o mare imensa, alba de 212 km lungime.

Pentru a ajunge aici trenul turistic trece peste viaducte situate la 4200 m inaltime. Drumul cu trenul dus intors pana la Grandes Salinas este de 434 km si traverseaza 29 poduri, 21 de tuneluri si 13 viaducte.

Renumita cantareata Monica Pantoja a inchinat, acestei provincii, melodia de suflet „Ay Jujuy”, care este foarte indragita in Argentina.

 

 


Cautare