„Vacantele la fermele taranesti” din Germania

Vacantele la fermele taranesti au condus, printre altele, la o concluzie, apreciata si bine cunoscuta, a gazdelor germane: “un oaspete aduce mai mult profit decat orice alta activitate desfasurata in cursul unui an intreg”.

Drept urmare, in 1980 a fost inaugurat un proiect de amenajare “de la Marea Nordului pana in Alpi”, ce si-a propus realizarea a 2.000 de locuinte de vacanta cu circa 10.000 de camere (cu unu si doua paturi).

Regiunile cele mai dezvoltate in activitatea de turism rural sunt Schwartzwald si Messen. Cele de mai sus pot fi conjugate cu legislatia anti-trust, cu incurajarea permanenta a afacerilor “mici si mijlocii” cu capital familial si nu in ultimul rand cu un foarte vechi concept german asupra vietii de familie si in special legat de rolul si pozitia femeii in societate (“kinder, kuche und kirche”) - care au condus la obtinerea unor rezultate deosebite si o promovare ascendenta a turismului rural.

In momentul de fata turismul rural este practicat in mai bine de 2/3 din spatiul rural german. Pozitionand geografic, vom intalni dotari incepand din Rhenania de Nord, Westfalia, continuand apoi cu Hessen, Bavaria, sau Baden Wurtemberg.

Sejururile oferite in turismul rural german poarta parfumul serbarilor berii, culoarea Dunarii si caldura copilariei din povestile fratilor Grimm.

Chiar daca aparent precizia, promptitudinea si stilul german va fac sa credeti ca atmosfera este mai sobra, veti afla caldura si intelegerea gazdelor germane, mai ales atunci cand le veti aduce la cunostinta ca nu indragiti lichiorul lor de ou crud. Veti avea surpriza sa constatati ca imediat ce le-ati spus-o, ei v-au si inteles. O alta surpriza placuta va consta in vorbirea limbilor franceza si englez de catre gazdele germane.

In rest, modernul incearca sa nu deranjeze nimic din ceea ce presupune traditia. Ambianta rurala este agrementata cu multe initiative de petrecere a clipelor de vacanta si situeaza la loc de frunte animatia turistica.

Celor care vor alege una din cele peste 3.000 de oferte ale “Ferien auf dem Lande” (Ghidul ospitalitatii rurale in Germania - t.a.), le sunt propuse: itinerarii ciclo-turistice, calare, cu caruta sau caleasca; vizite in ateliere ale artizanilor; sejururi pentru naturalisti (vanatoare fotografica); peripluri per pedes (plimbari, drumeţii, pelerinaje, peripluri “mergand pe jos”)

 

 

 


Cautare