Tabara de vara pentru cercetasi – Constanta 2013

Cea de-a saptea editie a 'Taberei de vara pentru cercetasi' incepe luni, 29 iulie, la Academia Navala 'Mircea cel Batran' din Constanta si se desfasoara pe parcursul a sapte zile in subunitati apartinand Fortelor Navale Romane.

 

Desfasurata sub deviza 'Fii cel mai bun! Fii la inaltime!', editia din acest an a taberei are ca tema marina militara si ca obiective insusirea de catre tinerii cercetasi a unor cunostinte de baza despre Armata Romaniei, promovarea profesiei militare, prezentarea unor structuri militare, precum si dezvoltarea si punerea in valoare a calitatilor fizice, spiritului de competitie si de echipa ale tinerilor participanti.

Programul taberei cuprinde activitati interactive prin care tinerilor cercetasi le vor fi prezentate notiuni de cercetare navala, procedee de orientare in teren, tehnici de supravietuire in conditii de izolare, traversarea unui curs de apa si alte elemente de tactica militara.

Totodata, tinerii vor participa la intreceri sportive (volei, handbal, fotbal), jocuri marinaresti si vor vizita unitati militare apartinand Fortelor Navale din judetele Constanta si Tulcea si obiective turistice din municipiul Constanta.

Participantii, 42 de elevi, fete si baieti din intreaga tara au fost selectionati in urma unei competitii nationale, desfasurate on-line pe web-site-ul www.mapn.ro/tabara, in perioada 24 mai - 23 iunie 2013.

Tabara este organizata de Directia informare si relatii publice a Ministerului Apararii Nationale si Asociatia de Caritate din Armata Romaniei 'CAMARAZII', in parteneriat cu Ministerul Tineretului si Sportului si cu sprijinul Statului Major al Fortelor Navale.

 

Mai multe detalii >>>

 


Cautare