Terepia cu zer de Varlaam


Presedintele ANTREC Buzau, Cristina Partal, spune ca turistii obositi si stresati  care viziteaza pensiunile din Varlaam, Gura Teghii si Siriu pot opta pentru un program de refacere denumit “Terapia cu zer de Varlaam“:

 

“Programul de refacere consta in bai cu zer, lapte si miere pentru catifelarea epidermei si pentru inlaturarea stresului cotidian. Tot in cadrul acestei terapii folosim cocktailuri cu zer  care sunt administrate dimineata pe stomacul gol inainte de micul dejun, foi cu lapte, un preparat traditional din zona, si bulz de Varalaam care se serveste la cină. In ceea ce priveste baia cu zer, localnicii o fac de cand se stiu. Batranele satului spun ca asa poti dobandi un ten minunat daca te speli dimineata pe fata cu zer si apoi te clatesti  cu apa”, a mai declarat Cristina Partal.

 

Pachet de weekend – 250 lei/persoana la pensiune

  • CAZARE: 2 nopti in camera dubla
  • PROGRAM DE REFACERE:

1 pahar de suc de fructe si zer cu ½ h inainte de micul-dejun

Mic-dejun : branzeturi de Varlaam, unt, miere, dulceata de casa,  legume, infuzie din plante

1 pahar de suc de morcovi, mar si zer cu 1 ora inainte de pranz

Drumetii pe Dealul Rusilei ( la stana de oi), Dealul Carpenul, Varful lui Silvestru

Pranz: “foi cu lapte”, fel principal, fruct, apa 0.5l

Baie in zer, lapte si miere, pentru catifelarea epidermei

Cina: bulz de Varlaam, fel principal, apa 0.5 l

1 pahar de suc de fructe si zer inainte de culcare

 

O saptamana de refacere la Varlaam – 450 lei/persoana

  • CAZARE: 5 nopti in camera dubla
  • PROGRAM DE REFACERE

 

Zerul este excelent pentru stimularea digestiei si detoxifierea organismului. In bolile infectioase, administrarea de zer asigura diureza si decongestioneaza ficatul. Curele de slabit dau rezultate bune folosind zilnic in sucuri de fructe si supe 1.5 l de zer de lapte, timp de 5 zile.

 

Tot la Pensiunea Varlaam, Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC) – Filiala Buzau a organizat in 16 Mai 2009 sarbatoarea "Intarcatul mieilor".  Organizatorii au prezentat publicului momentul plecarii oilor la munte, data ce coincide cu intarcatul mieilor precum si produsele gastronomice specifice zonei, respectiv bulzul şi branza de Varlaam.

 

Evenimentul, organizat in premiera de ANTREC Buzau, a avut scopul  promovarii traditiei si obiceiurilor locale, a mesterilor populari si a pensiunilor din zona Varlaam - Gura Teghii – Siriu.

 

Informatii despre saptamana de refacere la Varlaam gasiti pe siteul:

 

www.pensiunea-varlaam.ro


Cautare