Targul de Ecoturism si Traditii BREZOIDuminica, 31 mai, in Brezoi (Valcea), pe Valea Lotrului, s-a desfasurat editia de anul acesta a unei manifestari care a devenit deja o traditie prin partea locului: Targul de Ecoturism si Traditii.

 

Ce semnificatie are acest eveniment pentru oamenii de prin partea locului nu puteti intelege decat daca mergeti la Brezoi si descoperiti oamenii si locurile de acolo.

 

Este inutil de spus ca peisajul este inedit, acesta fiind unul dintre motivele pentru care sarbatoarea a fost in totalitate inchinata naturii si, in mod special, Parcului National Cozia.

 

Copiii din Brezoi si imprejurimi, invatati de mici sa pretuiasca si sa protejeze mediul inconjurator, au realizat niste lucrari remarcabile - desene, prezentari, creatii literare; toate acestea au fost prezentate in Sala Primariei din Brezoi si, mai apoi, premiate.

 

In timp ce in interior aveau loc dezbateri pe tema naturii si turismului, afara se pregatea o demonstratie pe masura, cu bucate alese si obiecte artizanale realizate de localnici.

Reprezentantii pensiunilor din Brezoi au reusit, lucrand impreuna,  sa realizeze un adevarat festin, produsele prezentate incantand privirea si satisfacand toate gusturile.

 

Diverselor preparate, aranjate in ordinea in care trebuiau servite: branza, oua, slaninuta, carnaciori, bulz, mamaliguta cu sarmale, peste, placinte si prajituri de casa, li s-au adaugat si o serie de bauturi - tuica, lichioruri, visinate, afinate. La sfarsit, se putea servi o dulceata facuta in casa, dupa retete speciale, stiute numai de gospodinele din Brezoi.

 

Actiunea, organizata in mare masura de Directorul Parcului National Cozia - domnul Pavel Prundurel -, cu sprijinul autoritatilor locale si al proprietarilor de pensiuni, are ca scop si atragerea unui numar mai mare de turisti, incercandu-se astfel includerea zonei intr-un circuit turistic activ, ceea ce cu siguranta se va produce in urmatorii ani, deoarece zona dispune de un potential deosebit.

 

 

Produse de la expozitie puteti vedea pe:

 

 

www.asciatiecotertudanbrezoi.blogspot.com

 

 

 


Cautare