Turism cultural in Ciocanesti

Turismul cultural in comuna Ciocanesti, judetul Suceava, prezinta mari posibilitati de atractie pentru turistii straini.

O atractie deosebita a zonei o constituie numeroasele activitati artizanale ce au loc aici : pictarea icoanelor, incondeierea oualelor in 20 de ateliere de artizanat, mestesugul lemnului, sculptori in lemn, tesutul si lucraturile din piele, blanarie, masti populare.

In Ciocanesti se desfasoara annual: Festivalul National al Oualor Incondeiate; Festivalul National al Pastravului; Festivalul National de Datini si Obiceiuri din strabuni. Aceste festivaluri reusesc sa atraga o participare numeroasa si valoroasa prin varietate si bun gust.

La «Festivalul National al Oualor Încondeiate», sunt prezenti peste 100 de incondeietori din toata tara, programul cuprinzand momente poetice, catece religioase, serate teatrale, momente vesele expozitii cu specific artizanal, focuri de tabara, cine traditionale si concursul de oua incondeiate. Tinerele talente îsi gasesc locul printre participanti si concurenti,dar si printre câstigatorii de premii. La Ciocanesti functioneaza o scoala de arta a încondeierii oualor, condusa de cele mai talentate încondeietoare, scoala fregventata atât de copii din localitate , din tara ,dar si din strainatate.

Comuna Ciocanesti este asezata in partea de sud vest a judetului Suceava, in Obcinile Bucovinei, la o altitudine cuprinsa intre 850-940 m. Ciocanestiul se afla la 6 Km de punctul de intalnire al drumului national ce duce spre Borsa si la 20 Km de statiunea turistica Vatra Dornei. Obcinile Bucovinei creiaza un peisaj unic, datator de speranta si frumusete. In comuna Ciocanesti exista o retea agroturistica formata din 15 pensiuni omologate si un numar de 15 pensiuni agroturistice in curs de omolgare. Pensiunile omologate sunt clasificate la 1, 2, si 3 margarete.

Cazare pensiuni Ciocanesti >>

 

 


Cautare