Expozitia "Flori de Toamna", la Gradina Botanica Iasi

 

Sera Expozitionala a Gradinii Botanice Anastasie Fatu de la Universitatea Al. I. Cuza (UAIC) a gazduit, in data de 20 octombrie 2013, deschiderea celei de-a XXXVII-a editii a expozitiei "Flori de Toamna".

Peste doua mii de ieseni au profitat de vremea frumoasa si s-au bucura de varietatea plantelor prezentate, respectiv, flori, seminte si fructe, originare din Europa, Asia sau America.

 

Cei care iubesc crizantemele au remarcat 21 de noi soiuri de crizanteme, unele dintre ele cunoscute popular drept tufanele sau dumitrite.

De asemenea, la expozitie sunt specii ce cresc spontan alaturi de aranjamente florale ce combina tipurile de flori exotice cu frumoasele crizanteme. Un element nou este legat si de cele 100 de soiuri de dovlecei cu forme si culori extrem de interesante, alaturi de aranjamentele cu varza decorativa.

Pe de alta parte, cu acest prilej s-au deschis spre vizitare patru noi compartimente de sera, unde sunt expuse colectii cu specii de plante tropicale, cactusi si plante suculente.

Intreaga expozitie va fi deschisa zilnic, intre orele 9.00 si 17.00, pana duminica, 17 noiembrie 2013. Pretul unui bilet este de de 5 lei, iar pentru grupurile organizate este de 3 lei. Fotografiatul este liber.

 


Cautare