Centrul viticol Bucium, judetul Iasi

Situat in nord-estul tarii, pe sapte coline asemeni Romei, orasu Iasi poarta cu mandrie urmele traditiilor viticole. Un astfel de loc este renumitul centru viticol Bucium.

Cu un istoric atestat documentar inca din 1469 cand Stefan cel Mare dona Mitropoliei din Suceava o suprafata de vie din dealul Socola, Podgoria Bucium este una dintre cele mai importante din zona Moldovei.

Oficial, bazele podgoriei s-au pus in anul 1949, iar in 1970 - 1980 societatea avea in exploatare 1050 ha de vita de vie si 400 ha de pomi fructiferi, fiind una dintre cele mai mari din Moldova.

Adaugand la calitatile native ale soiurilor, experienta si exigentele specialistilor, portofoliul podgoriei cuprinde astazi sortimente unicat pe piata nationala: Vin Spumant Muscat, Vin Aromat Rose, Rameros, Rachiu de pere Williams, Rachiu Muscat.

Bucium, a mai lansat doua noi game de produse: Gama FESTIV si gama BOIERESC. Noile game de produse sunt destinate tuturor gusturilor. Buchetul, aroma si armonia gustului unui vin sunt apreciate de secole. Orice eveniment important este însotit de servirea eleganta a unui vin, fie acesta alb sau rosu, demisec sau demidulce.

Gama FESTIV a fost special decorata pentru a pune în valoare o petrecere reusita, astfel Bucium ti-a pregatit acum un vin cu caracter FESTIV..

Gama BOIERESC a fost conceputa pentru cei ce doresc sa regaseasca in acest vin o aroma distincta de iasomie sau mirosul florilor de vita de vie intregind astfel un vin tanar, placut si tentant.

 S.C. AGROINDUSTRIALA BUCIUM S.A., este structurata in 4 ferme viticole ce incorporeaza o suprafata de 600 ha si un combinat de vinificatie, avand o capacitate de prelucrare de 600 tone struguri/zi si o capacitate de depozitare de 1.400 vagoane de vin. Depozitarea pentru maturarea vinului se realizeaza in vase de stejar, in crama cu temperatura controlata, iar pentru imbuteliere dispune de o linie moderna cu o capacitate de 2.000 butelii/ora. De asemeni, dispune si de o vinoteca in ale carei rafturi se afla la invechire peste 300.000 sticle, incepand cu anul 1958.

Muscat Ottonel, Feteasca alba, Feteasca Regala, Riesling italian, Sauvignon blanc, Aligote sunt vinuri produse in prezent sub marca BUCIUM®.

Pe langa acestea, produce vinuri spumante (tip Champagne) albe brute, vinuri spumante aromate din Muscat Ottonel (tehnologia Asti Spumanti) si vinuri spumoase (cu adaos de CO2). Acestea au inceput a fi produse din anul 1962, tehnologia fiind permanent perfectionata, motiv pentru care produsele purtand marca BUCIUM® au fost premiate la concursurile nationale si internationale cu medalii de aur si argint.

Firma dispune si de o moderna distilerie in care fructele (mere, prune, pere, visine, struguri) sunt transformate in rachiuri naturale, datorita instalatiilor Charante care permit o dubla distilare. Produsele astfel obtinute sunt Rameros, Rachiu

S.C. AGROINDUSTRIALA BUCIUM S.A.,

Str. Plopii fara sot Nr.18-22, Iasi

telefon +40232 230999; 230105; 237911

fax +40232 231517; 230105

  


Cautare