Cotnari Colocviu la Paris

La Vinexpert Wine& Champagne Lounge Dorobanti, a avut loc un eveniment foarte important pentru vini-viticultura din Romania: lansarea Cotnari Colocviu la Paris.

Atmosfera destinsa a winebar-ului Vinexpert a reprezentat cadrul perfect pentru evenimentul care s-a bucurat de prezenta unui numeros auditoriu de specialitate.

Catalin Paduraru, profesionist recunoscut si reprezentantul Romaniei la Organizatia Internationala a Viei si Vinului, a prezentat titlurile Casei de Vinuri Cotnari.

Lansarea Colocviu la Paris reprezinta o premiera datorita vinificarii in sec, intrucat in mod obisnuit, Busuioaca de Bohotin se vinifica in dulce sau demidulce. Rezultatul este pe masura inovatiei: un vin deosebit, cu calitati exceptionale.

Soi pur romanesc, Busuioaca de Bohotin a fost, de-a lungul anilor, un vin pe cat de iubit, pe atat de controversat. Cultivat in Romania pe numai cca. 100 de hectare, productia de vin autentic din acest soi este foarte mica, iar intr-o vreme, se comercializau variante contrafacute. Odata cu legiferarea acestui aspect, problema a fost solutionata iar acum, pe piata exista doar produse de buna calitate, intre care Colocviu la Paris se face remarcat.

NOTE DE DEGUSTARE: Roba vinului este limpede si transparenta, cu o splendida culoare roz antic. O stralucire exceptionala denota prospetimea acestui vin. Nas deosebit, foarte aromat, cu un potpuriuri de miresme exotice. Se regasesc arome de lychee, grepfruit roz, busuiocul rosu, flori de soc. La gust se dovedeste placut, aromat si cu o aciditate discreta. Se regaseste senzualitatea din olfactiv, completata de aromele de lychee si citrice ce devin pregnante. Caracteristic soiului, glicolul este bine sustinut de alcool, cu o balanta echilibrata. Caracteristic soiului si bine echilibrat, vinul are un postgust lung si placut.

RECOMANDARI CULINARE: recomandat sa fie consumat cu mancaruri usoare din carne alba si peste usor picante si putin condimentate (Pandoro umplut cu crema chantilly). Poate fi considerat de altfel si un vin de final de masa. 


 


Cautare