CASA DE VINURI IORDACHE

Zona Dragasanilor se inscrie printre cele mai elitiste regiuni viticole din tara si datorita investiilor facuta pentru a face vinuri de top precum cele oferite de Casa de Vinuri Iordache.

Gheorghe Iordache a construit crama, numai din fonduri proprii, pe via pe care o detinea bunicul sau Iordache Ionescu, din anul 1880. Astazi, Casa de Vinuri ce-i poarta numele produce aproximativ 15 vagoane de vin annual pe cele 30 de hectare pe care le exploateaza si care sunt plantate cu soiuri precum Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Tamaioasa romaneasca, Feteasca alba, Cramposie selectionata, Negru de Dragasani, Pinot Grigio. Gheorghe Iordache nu neglijeaza calitatea vinurilor sale, avandu-l consultant pe oenologul Fiorenzo Rista. In 2010, Casa de Vinuri Iordache a vandut peste 50.000 de sticle, iar sau este listat si in cateva restaurante din Craiova, Valcea si Bucuresti.

Pentru a atrage si multi vizitatori la crama sa, Gheorghe Iordache, a defrisat o parcela cu vita de vie, in locul ei fiind infiintat un parc dendrologic. De asemenea, are in proiect ridicarea in apropierea cramei a unei statui de 9 metri, dedicate soiului de struguri de masa Victoria, creat la fosta Statiune de Cercetari Dragasani, cu mare cautare pe pietele din intreaga lume.

CASA DE VINURI IORDACHE
ADRESA: Str. Dealul Viilor nr. 9, loc. Dragasani, jud. Valcea
TEL.: 0722.292.752; 0722.527.756
E-MAIL: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
WEB: www.cvi-dragasani.ro

 


Cautare