Salonul National de Vinuri al Romaniei VINTEST 2012

Salonul National de Vinuri al Romaniei VINTEST 2012 si-a deschise portile vineri, 12 octombrie, la Sala Palatului din Bucuresti si a devenit locul de intalnire pentru reprezentantii industriei vinului: producatori de vin si de servicii conexe, distribuitori, firme de turism vitivinicol, dar si ambasadori, experti degustatori si iubitori ai vinului.

Timp de 3 zile, pana in 14 octombrie, toti iubitorii vinului vor avea posibilitatea sa deguste gratuit sutele de vinuri expuse de producătorii romani si de invitatii din strainatate. Gastronomia va avea si de aceasta data un loc special la Salonul National de Vinuri: maestrii bucatari, cofetari si patiseri vor face demonstratii si vor concura sub privirile vizitatorilor. Din program nu vor lipsi nici lansarile unor publicatii de specialitate, tombole si concursuri.
 

Pentru a intelege mai bine care este secretul imbinarii vinului cu mancarea, expertii degustatori, membrii Asociatiei Degustatorilor Autorizati din Romania (ADAR) si somelierii vor prezenta publicului arta degustarii vinului si asocierea acestuia cu mancarea.

Printre expozantii editiei de anul acesta se numara, potrivit informaţiilor de pe site-ul evenimentului: Jidvei, Cotnari, Vincon Vrancea, Domeniile Anastasia, Aurelia Visinescu, Crama Oprisor, Crama Basilescu, Domeniile Dealu Mare Urlati, Pietroasa, Domeniile Samburesti, Vinarte, Budureasca, Crai Nou si altii.

Pana duminică, Asociatia de cultura si civilizatia vinului Millésime va invita la Sala Palatului sa participati la cursuri de introducere in cultura si civilizatia vinului. Cursurile vor avea loc in toate cele trei zile de la orele: 10, 13 si 16.

 


Cautare