Legumele si fructele in Texas ajung de la producatori la consumatori, la nivel national, prin marile lanturi de magazine si supermarketuri, dar si direct din fermele micilor producatori.
Productia de legume in Texas este o afacere pe tot parcursul anului. Acesta este unul din avantajele pe care statul Texas il are fata de majoritatea celorlalte state din SUA. Legumicultorii texani concureaza si cu legumele de sezon importate din Mexic, precum tomatele, pepenii, brocolii, ceapa si castravetii. O mare parte a culturilor de legume din Texas sunt distribuite prin brokeri, expeditori, si / sau cultivatori-expeditori. Brokerii sunt de obicei implicati in vanzarea produselor, pe baza unui comision. Expeditorii operează, de obicei, prin ambalare sau clasificare legumelor pe baza unei taxe cerute cultivatorului legate de costurile de recoltare, transport, sortare, ambalare, si vanzarea. Aceste cheltuieli sunt, de obicei, deduse din pretul en-gros obtinut pentru legume de catre expeditor.
Producatorul-expeditor indeplineste functia de producator pentru legumele si fructele proprii dar si de expeditor pentru legumele altor producatori. Interesul pentru productia horticola a crescut in ultimii ani, in randul producatorilor mici care au suprafete de teren situate in apropiere de zonele mari populate. In consecinta, exista un interes reinoit (a multor producatori) in marketing-ul direct la consumator prin vanzari direct din ferma, standuri pe marginea drumului, piete de pe marginea drumului, sprijinite de comunitatea agricola (CSA). O mare parte din acest interes este urmarea dorintei consumatorilor de a obtine produse "agricole proaspete" cultivate pe plan local. Aproximativ 5 la suta din legumele si fructele cultivate in fiecare an in Texas sunt vandute direct catre consumatori prin intermediul acestor forme de desfacere directa.