Constanta: Piata Taraneasca 100 % natural traditional – editie aniversara 1 anLocatie: Platoul exterior al Casei de Cultura a Sindicatelor

Perioada: 7-10 iulie

Program zilnic de vizitare: 9, 00 – 20, 00

 

Producatori si mesteri din Bran, Brasov, Marginimea Sibiului, Arges, Arad, Salaj, Constanta, Harghita, Dambovita, Calarasi, Apuseni, Bucovina, Baia Mare- Maramures, si-au promovat produsele traditionale din zonele din care provin in ultimul an la targurile “ Piata Taraneasca 100% natural, traditional si Mester(esti)!? – salonul articolelor mestesugaresti la Casa de Cultura a Sindicatelor Constanta.

 

De joi pana duminica, din 7 pana in 10 iulie va asteapta din nou la Casa de Cultura a Sindicatelor Constanta. Vin pregatiti cu bunatati pregatite dupa vechi retete de familie, si obiecte mestesugaresti fabricate cu drag si indemanare de mesteri populari din toata tara.

 

Nu vor lipsi cascavelele de la Bran, branza in coaja de brad, telemea proaspata si veche de la Tilisca. Cu urda dulce si sarata, smantana proaspata de casa, branza cu busuioc si patrunjel, telemea cu marar vin producatori din judetul Brasov. Tot la ei vei gasi pastrami de oaie, de berbecut si vita, dar si carnati cruzi sau afumati, paine de casa.

 

Stingi ospatul cu vin de casa sau palinca ardeleneacsa, sit e indulcesti cu turta dulce din Pitesti, covrigi, ciocolata de casa sau halvita traditionala de la Arad, prajituri dupa retete de la bunici din Maramures. Vei gasi de asemenea miere si propolis, miere cu catina, polen, siropuri si dulceturi din fructe de padure, ceaiuri, tincture si alifii din Muntii Apuseni, dar si cozonaci de casa, facuti dupa vechi retete taranesti.

 

De asemenea v-am pregatit si alte surprize culinare si nu numai!

 

Toate aceste bunatati se iau, cu respect pentru traditia targului, pe degustate!!!

 

Va asteptam de joi pana duminica la Casa de Cultura a Sindicatelor Constanta, cu gratarul incins, muzica si voie buna.

 

Multumim cu aceasta ocazie reprezentantilor Casei de Cultura a Sindicatelor Constanta si reprezentantilor presei locale care ne-a sprijinit pe parcursul acestui an in promovarea evenimentului si a produselor traditionale romanesti: TVConstanta, TvNeptun, RadioConstanta, RadioRomania Actualitati, RadioAntena Satelor, Telegraf, Observator, Cuget Liber, Replica, Adevarul de Seara, Ziua de Constanta, Evenimente-Constanta.ro, Lideruldeopinie.ro, Constanteanul.com, JurnaluldeConstanta.ro, Constantablog.net, AgriculturaRomaneasca.ro, Agriculturae.ro, EcoMagazin.ro

 

Paza evenimentului este asigurata de Nei Guard.

 

Va multumim si va asteptam cu drag!

Corina Berariu : 0744 860 082