Ministerul Agriculturii reglementeaza piata produselor traditionale

Ideea de baza a unui nou ordin al MADR de atestare a produselor traditionale este de a reglementa aceasta piata, in conditiile in care la ora actuala avem inregistrate la Ministerul Agriculturii in jur de 4.400 de produse tradiţionale, iar o parte dintre acestea nu sunt active sau nu corespund conceptului de produs traditional.

Producatorii din industria alimentara din Romania nu vor mai avea voie sa scrie pe unele alimente 'produs traditional' daca acestea sunt fabricate in serie, iar producatorii traditionali vor trebui sa respecte anumite conditii si criterii specifice traditionalitatii pentru a-si putea atesta produsele obţinute în gospodării.

Ordinul ar putea intra în vigoare la sfarsitul lunii august sau cel tarziu la începutul lunii septembrie, a declarat secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Achim Irimescu.

Conform ordinului, Directia Generala de Industrie Alimentara, prin compartimentul de specialitate cu atributii in domeniul produselor traditionale din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) infiinteaza si administreaza Registrul National al Produselor Traditionale (RNPT).

 

CITITI MAI MULTE >>


Cautare