
Intr-o enumerare a principalelor fructe, observam ca lamaile contin cele mai putin zahar iar stafidele cel mai mult.
Continutul in zahar si recomandarile la principalele fructe:
-
afinele: 10% - reconfortante, datorita taninului antidiareice;
-
ananasul: 12% - reconfortante, nutritive, indicat pentru bolnavii cu febra;
-
bananele: 20% - foarte nutritive, reconfortante;
-
caisele: 6-7% - indicat ca suc pentru persoane slabite;
-
capsunile: 8-10% - indicat pentru o buna digestie, depurativ pentru sange;
-
ciresele: 8% - nutritive, indicate in bolile de stomac;
-
corcodusele: 8% - nutritive, efect purgativ;
-
lamaile: 2% - contin 6% acid, indicat ca racoritor, reconfortant in bolile de rinichi si vezica;
-
merele: 7-8% - contine 1% acid malic , reconfortant, usor purgativ;
-
perele: 8-9% - reconfortant, contin foarte mult potasiu;
-
piersicele: 8% - reconfortant, usor purgative;
-
portocalele: 5-6% - reconfortant, potoleste setea, usor purgativ;
-
prunele: 10% (sub forma uscata 30%) - nutritive, efecte purgative;
-
smochinele: 50% - hranitoare, contin si albumina, usor purgativ;
-
stafidele: 60% - bune pentru purgatie;
-
strugurii: 15% - nutritive, depurativ pentru sange.