Clubul de dans popular si de societate

Clubul de dans popular din satul Quorn, situat in comitatul Leicestershirem, din regiunea East Midlands, Anglia, isi da întâlnire, săptămânal, in ziua de miercuri, de la 19:30 la Quorn Village Hall.

La Quorn Folk Dance Club se danseaza, timp de doua ore, de obicei pe muzică live, in prezenta unor instructori invitati, care ofera informatii despre specificul fiecarui dans popular sau de societate. Clubul are in jur de 50 de membri, iar noii veniti sunt încurajați să se alăture, chiar fara partener. Gama de vârstă este largă, iar scopul Clubului este de a face serile distractive și sociabile, în timp ce dansatorii se bucură de muzică și miscare. Chiar daca au experiență sau nu, toti membrii sunt întotdeauna bineveniți.

Quorn Folk Dance Club a început ca un curs de seara, în 1970, când programul de educația comunitară a fost implementat pentru prima dată în Leicestershire. In 1976, cursul de dans s-a transformat în Club, condus de un comitet, care are și astăzi câțiva membri ce au fost dansatori la primul curs de seară. De-a lungul anilor, Clubul a crescut, a devenit unul dintre cele mai puternice din țară și cel mai mare din Leicestershire. Simbolul Clubului, de mască de vulpe, bici și corn de vânătoare, amintește că satul Quorn era renumit nu numai pentru dansul popular, ci și pentru vechea vânătoare de vulpi.

În fiecare an, Quorn Folk Dance Club organizează o serie de evenimente publice, la nivel local, unde invita trupe muzicale cunoscute. În timpul anului sunt organizate weekenduri, când membrii participă la de drumetie și serii de dans. Cazarea se face la hotelurile sau pensiunile locale. Drumetiile sunt conduse de un membru cu experiență. De asemenea, în fiecare lună, în a doua zi de marți, se organizează o drumetie locală de catre Club, care include si o oprire pentru un prânz la un pub local. Quorn Folk Dance Club este membru al EFDSS (English Folk Dance and Song Society).

 


Cautare