Centru integrat de dezvoltare personală si terapii senzoriale

Asociația SENZORIA a inaugurat prima Grădină Senzorială întegrată într-un Centru de dezvoltare personală, psihoterapie, terapii senzoriale și evenimente.

SENZORIA este un concept unic în România, ce reunește o Grădină Senzorială de 2000 mp și un Centru de dezvoltare personală, psihoterapie, terapii senzorială și evenimente. Localizată la numai 30 km de București, în sat Movila, Județul Dâmbovița, Grădina senzorială este locul potrivit pentru a evada din cotidian și a te bucura de relaxare. Senzoria pune la dispoziția vizitatorilor tururi ghidate în grădina senzorială, terapii anti-stres, psihoterapie, terapie ocupațională, terapie senzorială, terapie de grup, dezvoltare personală, consiliere psihologică și parentală, evenimente, team building, evenimente de tip treasure hunt și ateliere tematice pentru copii și adulți. Grădina are amenajate 9 zone speciale, printre care regăsim Aleea Senzorială, Grădina Zen, Grădina plantelor aromatice, Grădina sunetelor.

Turul ghidat în Grădina Senzorială presupune interacțiunea prin activități specifice fiecărei zone în vederea stimulării vizuale, tactile, auditive, gustative și olfactive. Integrarea senzorială facilitează procesul de învățare, îi ajută pe copii, adolescenți și adulți să înțeleagă și să asimileze emoții, comportamente și să se adapteze la diverse situații de viață. Conceptul Senzoria se adresează tuturor persoanelor aflate în căutarea unui spațiu de petrecere a timpului liber într-un mod creativ. Tururile ghidate în Grădina aduc pe lângă beneficiile senzoriale, un spațiu de relaxare, activități fizice și de mindfulness, menite să ajute vizitatorii în experimentarea Stării de Bine. Centrul reunește specialiști cu experiență în terapii senzoriale, coaching, consiliere, dezvoltare personală, dar și psihoterapeuți  specializați în tratarea tulburărilor mintale şi de comportament, într-o locaţie prietenoasă şi călduroasă care poate acomoda atât şedinţe individuale cât şi de grup.

Școlile, grădinițele, centrele dar și companiile pot opta pentru programe personalizate de grup ce includ activități senzoriale anti-stres, dezvoltare personală, mindfulness, team-building, dar și ateliere de creație, muzicale sau de grădinărit. Grădina Senzorială este deschisă în timpul săptămânii pentru vizitare și activități de grup organizat, iar în weekend vizitatorii pot opta pentru Tururi Ghidate sau ateliere tematice și pot participa la evenimentele Senzoria. De asemenea grădina poate fi închiriată la cerere pentru diverse evenimente private sau corporate. Programul de funcționare al Grădinii este 09:00-20:00 în fiecare zi. Asociația Senzoria este un Centru integrat de dezvoltare personală, terapii senzoriale și evenimente, dotat cu Grădină Senzorială,  ce oferă un programe complexe individualizate pe nevoile vizitatorilor și pacienților, aceștia experimentând integrarea senzorială într-un mod inedit.

Viziunea socială a Asociației este de a fi un promotor al sănătăţii mintale şi al stării de bine prin servicii de calitate (prevenţie şi remediale) oferite de personal cu mare expertiză, o minte sănătoasă fiind favorabilă învăţării, muncii şi participării în societate, precum și o resursă esențială în progresul economic. Misiunea socială a Asociaţiei o reprezintă sănătatea mintală pentru copii şi adulţi, din România, cu precădere aflaţi într-o categorie de vulnerabilitate/ defavorizaţi social şi care au nevoie de servicii de psihologie, terapie, inclusiv senzorială, dezvoltare personală şi alte servicii conexe, în vederea incluziunii sociale, dobândirii şi păstrării stării de bine. Asociatia Senzoria este o organizatie nonguvernamentală, care a dobândit și atestat de intreprindere socială (prioritate acordată individului şi obiectivelor sociale faţă de creşterea profitului), înființată ca urmare a câștigării unui grant în cadrul proiectului „SUS Social Start-up” cu id 127742, finantat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Mai mult >>

 


Cautare