Program purcei gratis

Interes scazut al fermierilor pentru programul prin care pot primi purcei gratis din rasele Bazna si Mangalita.

In judetul Caras- Severin, doar 62 de crescatori de porcine si trei furnizori s-au inscris in Programul de sustinere a crescatorilor de porci autohtoni din rasele Bazna si Mangalita, noteaza Agerpres. Pana in prezent, niciun procesator nu s-a aratat interesat de acest program. Este posibil ca boala de pesta porcina africana, care afecteaza intreaga tara, sa-i faca pe furnizorii, crescatorii de porci si procesatorii sa nu solicite inscrierea in program. Valoarea totala a acestei scheme de ajutor de minimis, la nivel national, este de 4,6 milioane de lei, in limita sumelor aprobate Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

 

Va fi deschisa o cafenea pentru cainii din rasa French Bulldog

Pug Cafe este o cafenea destinata cainilor din rasa Pug, situata in Londra, unde evenimentele sunt despre distractia si relaxarea cateilor care vor sa isi savureze „cafeaua” preparata special pentru ei. Patronii Pug Cafe vor organiza evenimente si pentru cateii French Bulldog in viitorul apropiat. Cafeneaua va purta numele de Frenchie Cafe, scrie Mediafax.ro, si se va deschide in data de 9 septembrie.

 

Majoritatea comerciantilor din Romania au inceput sa cumpere tot mai multa carne de porc din import

Membrii federatiei sustin ca acest fenomen a luat amploare odata cu aparitia pestei porcine africane in tara noastra si solicita ajutorul Ministerului Agriculturii, scrie Agerpres. Ei considera ca scopul retailerilor este de a pune o presiune mai mare asupra fermierilor care cresc suine in Romania, prin practicarea unor preturi de dumping. Ifermierii solicita sprijinul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin institutiile pe care le coordoneaza, ca sa intervina in aceste momente grele.

 

APIA desfasoara controale si verifica peste 2 milioane de hectare.

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca desfasoara in aceasta perioada controlul la fata locului pentru Cererile Unice de Plata esantionate la controlul pe teren in cadrul Campaniei 2018. Scopul controalelor pe teren este de a verifica, pe un esantion de cereri, conditiile de acordare a sprijinului financiar. Esantionul de control la nivel national contine un numar de 73.203 dosare selectate pentru verificare, cu un numar de 885.250 parcele, pentru o suprafata de 2.075.633 ha.


 


Cautare