Liceele agricole pregatesc micii fermieri

Fundatia World Vision Romania in cadrul campaniei “Mandru sa fiu fermier!” vizeaza cresterea interesului tinerilor pentru agricultura si pentru liceele agricole.

In 2015, cu sprijinul Fundatiei Romana-Americana îa demarat programul “Liceele agricole – hub-uri locale pentru dezvoltarea fermelor mici si mijlocii”. Proiectul vizeaza cresterea interesului tinerilor pentru agricultura si pentru liceele agricole ca vehicul de valorificare a oportunitatilor din rural. In acest program participa opt licee aflate in fiecare din regiunile istorice ale Romaniei: Moldova cu liceele Miroslava (Iasi) si Husi (Vaslui); Muntenia cu liceele Branesti (Ilfov) si Slatina (Olt); Transilvania cu liceele Salonta (Bihor), Turda (Cluj), Ciumbrud (Alba), Prejmer (Brasov).

Mandru sa fiu fermier este o campanie de informare dedicata educatiei agricole prin care se aduc intr-un singur loc informatiile destinate tinerilor care intentioneaza sa devină fermieri sau sa se formeze intr-o meserie din domeniul agricol. Programul pilot a surprins oportunitatile locale, ofertele liceelor agricole, exemplele de succes si potentialul meseriilor din agricultura.

 


Cautare