Piata mobila

O afacere locala din orasul american Richmond se bazeaza pe vanzarea de alimente proaspete unor  localnicii,  fara ca acestia sa se deplaseze de acasa. 

O familie de mici fermieri, au transformat un autobuz scolar, vechi, intr-o micro-piata mobila pe roti. Motto-ul lor este: De ce sa mergi la piata cand piata poate veni la tine! Cei doi fermieri, sunt astfel capabili sa ofere orasenilor, produse proaspete locale, cultivate de ei , precum si alte produse de casa prin intermediul acestui stand mobil.

 "Incercam sa ajungem in zonele tinta care nu au acces la alimente proaspete si ii invatam pe oameni ce efecte au acestea pentru organism si cum sa le gateasca. Vrem ca oamenii sa fie proactivi cu privire la schimbarea obiceiurilor lor alimentare nesanatoase. Noi ii putem ajuta daca sunt dispusi si au aceasta dorinta" au spus tinerii fermieri. Zilnic, un autobuz scolar, parcat dupa un orar bine stabilit pe anumite strazi, aduce multa bucurie  locuitorilor din Richmond. Si alti producatori de legume si fructe, in ultima vreme, au urmat modelul de piata mobila.

 

 


Cautare