Reteta de infuzie de urzici cu lamaie si ghimbir cu un gust placut benefic pentru organism.
Urzicile au proprietati anticancerigene, antiinflamatoare si antioxidante fiind un foarte bun detoxifiant, dar si un excelent stimulent circulator. Pot fi foarte folositoare in tratarea bolilor de inima sau circulatorii si ne ajuta cu succes in eliminarea excesului de apa din corp intarind peretii vaselor de sange, cu un efect benefic atat asupra rinichilor, cat si a intregului organism. Reprezinta un tratament natural foarte eficient impotriva anemiei si se folosesc cu succes in orice perioada de detoxifiere. Urzicile sunt folosite ca si plante medicinale prin utilizarea de ceaiuri sau infuzii. Diferenta dintre un ceai si o infuzie, este aceea ca fata de ceai unde se toarna apa fierbinte peste plante si aceasta este gata in doar 4-5 minute, la infuzie plantele se lasa la macerat pentru cel putin 25-30 de minute. Infuzia poate fi folosita ca remediu natural prin consumarea de cel putin 3 cani pe zi inainte de masa pe o perioada de aproximativ o luna si jumatate.
Infuzia de urzici cu lamaie si ghimbir
Ingrediente: un bol mic de urzici; 4 – 5 felii de lamaie; 1 bucata de 2 cm ghimbir proaspat taiat rondele
Se pun toate ingredientele intr-un ceainic sau intr-un borcan cu capac, apoi se toarna 1 litru de apa fierbinte peste ele si se lasa la macerat pentru cel putin o jumatate de ora. Se obtine o infuzie aromata care va avea un gust si mai intens peste cateva ore cand se bea o a doua cana inainte de masa. Restul poate fi pastrat la frigider pana cel tarziu a doua zi.