Fructul kaki

Fructul kaki, cunoscut și sub denumirea de “fructul zeilor”, este fructul cu un conținut ridicat de antioxidanți, magneziu și potasiu, recomandat pentru tratarea mai multor tipuri de afecțiuni.

Fructul kaki este acum prezent în toată lumea, însă țara lui de origine este China, acolo unde este cunoscut și sub denumirea de “Mărul Orientului”. Fructul kaki seamănă cu niște mere ori roșii de culoarea portocaliu, este suculent, iar culoarea acestuia variază în funcție de gradul de maturare, de la galben la portocaliu strălucitor. Pulpa fructului este cremoasă, ușor gelatinoasă în momentul în care fructul este bine copt. Gustul diferă în funcție de gradul său de coacere. Dacă fructul kaki este bine copt, atunci are un gust foarte dulce și o aromă de miere de albine.

Fructul kaki previne simptomele de răceală sau gripă, deoarece are un conținut ridicat de vitamina C, iar asta ajută la consolidarea sistemului imunitar, respectiv la prevenția gripei și răcelii, dar și la apariția mai multor tipuri de inflamații ori infecții. Pentru că are un conținut ridicat de fibre, fructul kaki are și proprietăți laxative, mai exact, poate fi un remediu natural împotriva constipației. Fructul kaki are și proprietăți diuretice excelente datorită conținutului de potasiu și calciu. Consumul regulat de kaki, un fruct pe zi, poate preveni ori diminua retenția de apă.

Fructul este bogat în antioxidanți, care joacă un rol extrem de important pentru detoxifierea organismului, dar și pentru sănătatea ficatului. Consumat regulat, fructul kaki poate alunga stresul și oboseala, datorită conținutului ridicat de zaharuri și potasiu. De asemenea, hrănește în mod natural mușchiul inimii, iar asta îl transformă într-un aliment ideal pentru consolidarea sistemului cardiovascular. Datorită beta carotenului, kaki protejează vederea și previne apariția bronșitei și pneumoniei.

 


Cautare