Parintele Efrem Bandarica de la Manastirea Dervent, bucatar desavarsit, a lansat cartile „Bucate Manstiresti din Cuhnia de la Dervent” si “Savoarea bucătăriei mânăstirești”.
Parintele Efrem Bandarica cantarea 120 de kilograme, iar in numai 8 luni, a reusit sa scape de 15 kilograme, bazandu-se pe urmatoarea dieta zilnica:
Luni:
-
Mic dejun: 300 gr iaurt grecesc 2% grasime+ 3 nuci
-
Gustare: mar verde
-
Pranz: 300 ml ciorba de legume+ 200 gr cartof copt in coaja cu salata de varza rosie
-
Gustare: o salata mica de rosii, ardei gras, castraveti
-
Cina: o salata rucola + 150 gr vita fasii + 40 gr nuci + 5 rosii cherry + lamaie sau putin balsamic
Marti:
-
Mic dejun: 2 oua fierte + un ardei gras rosu + 1 castravete + 100 gr mozzarella light
-
Gustare: mar
-
Pranz: Supa crema de linte cu o salata de mar, morcov, telina, dressing iaurt si lamaie
-
Gustare: o sticla chefir 330 ml
-
Cina: o salata cu 150 gr piept de curcan la gratar + zucchini ras + ciuperci + morcov + 15 masline Kalamata + 1 lingura ulei de masline+ zeama de lamaie
Miercuri:
-
Mic dejun: 300 gr iaurt grecesc 2% grasime+ 3 nuci
-
Gustare: para
-
Pranz: 150 gr peste alb + ½ farfurie de broccoli sau fasole verde la abur
-
Gustare: 10 migdale crude
-
Cina: Mix de frunze + 100 gr naut fiert din conserva + ardei rosu + rosie medie + castravete + 150 gr piept de pui fiert taiat fasii
Joi:
-
Mic dejun: 300 gr iaurt grecesc 2% grasime+ 3 linguri fulgi de ovaz simpli+ o mana afine
-
Gustare: mar
-
Pranz: 150 gr paste integrale cu sos bolognese
-
Gustare: o sticla de chefir
-
Cina: o salata baby spanac + 100 gr ton in suc propriu + legume crude + lamaie
Vineri:
-
Mic dejun: Omleta din doua oua cu ardei gras si ciuperci tocate
-
Gustare: para
-
Pranz: supa crema de ciuperci, fara grasimi (unt, smantana) + o farfurie de legume la gratar
-
Gustare: un pahar iart de baut 2% grasime
-
Cina: Mix de frunze+ 100 gr de somon afumat taiat fasii + castravete + ardei gras rosu + 1 avocado + zeama de lamaie
Sambata:
-
Mic dejun: o mana baby spanac + 2 oua fierte + 1 castravete
-
Gustare: un graph
-
Pranz: muschi slab de porc la cuptor cu fasole verde la abur
-
Gustare: 5 migdale crude
-
Cina: o supa/ciorba/salata alegere
Duminica: la alegere o zi din celelalte.