Salata de castraveti cu telemea

Proaspata si racoroasa, aceasta salata de castraveti cu telemea poate fi cina noastra sau garnitura la o friptura sau gratar.

Ingrediente: 3 castraveciori proaspeti; 1 ceapa rosie (foarte mica); 100 gr telemea (de oaie); 2 linguri ulei de masline extravirgin (de calitate); 2 linguri suc de lamaie; 3-4 fire marar, sare, piper.

Se taie ceapa rondele foarte subtiri. Se presara cu putina sare si se stropesc cu sucul de lamaie. Se amesteca bine si se separa rondelele de ceapa. Se lasa sa stea 10 minute. In acest timp se curata castravetii si se taie rondele. Se toaca mararul si se amesteca cu castravetii. Se presara sare (tineti cont ca telemeaua e sarata) si piper dupa gust peste ele. Se adauga uleiul de masline peste ceapa marinata. Se toarna ceapa peste castraveti si se amesteca. Se faramiteaza telemeaua peste castraveti si se amesteca usor.

Castraveții sunt un produs cu o valoare energetică foarte scăzută. Mesele din aceste legume pot fi incluse în dieta dvs. de către persoanele care doresc să piardă în greutate. Pulpa de castravete conține un întreg complex de vitamine. Oamenii care mănâncă 2-3 castraveți zilnic oferă protecție fiabilă împotriva deficiențelor de vitamină sezoniere. Castraveții sunt o sursă bogată de antioxidanți și săruri alcaline care pot încetini procesul de îmbătrânire a organismului. Se demonstrează că, consumul regulat al acestui produs reduce riscul de apariție a tumorilor maligne. Substanțele prezente în castravete accelerează eliminarea colesterolului dăunător din organism, întăresc mușchiul cardiac și pereții vasculari, accelerează circulația sângelui, normalizează bătăile inimii și reduc tensiunea arterială. Utilizarea acestui produs poate reduce semnificativ riscul de tulburări cardiace. Compușii de iod ușor asimilați, pe care castraveții sunt bogați, ajută la evitarea perturbărilor în glanda tiroidă. Persoanele care mănâncă cel puțin un castravete pe zi sunt mai puțin susceptibile de a suferi de răceli, boli parazitare și infecțioase. Castraveți proaspeți pot reduce cantitatea de zahăr din sânge.

 


Cautare