In mod sigur, atunci cand trebuie sa mananci fara sare, trebuie sa mananci acasa si sa eviti restaurantele.
Renunta la pateuri, sunca, salamuri si alte alimente asemanatoare. Daca doresti sa mananci astfel de mancaruri, nu poti decat sa le prepari acasa. Maghiranul, busuiocul, cimbrul, chimenul, rozmarinul, piperul (alb si negru) curry, pudra de usturoi sau chilli sunt doar cateva dintre zecile de condimente care dau un gust absolut minunat mancarurilor. Evident, acestea nu vor compensa in totalitate lipsa sarii, insa mancarea va avea un gust foarte bun. Pentru rezultate mai bune, le poti folosi in amestec. Ceapa, usturoiul sau gimbirul sunt legume care dau gust mancarii tale. O salata in care a adaugat ceapa nu mai are nevoie de sare. De asemenea, o friptura servita cu mujdei de usturoi, va avea un gust minunat. Marar, patrunjel sau leustean adaugate peste friptura, la garnituri sau in salate pentru a compensa lipsa sarii. Acestea au o aroma puternica, perfecta pentru o mancare fara sare. In plus, mararul are un gust usor sarat.
Pestele, carnea de pui, vita, porc sau oaie va fi mult mai delicioasa daca va fi pusa la macerat intr-un amestec format din ulei de masline, zeama de la o lamaie, putin busuioc, cimbru si o frunza proaspata de menta. Lasa carnea sa stea in acest amestec pentru aproximativ jumatate de ora, iar apoi prepar-o la gratar. Se pot manca fara sare: Fructe si legume proaspete; Compoturi preparate in casa; Sucuri proaspete de legume si fructe; Lapte, iaurt, smantana, unt si cas; Gemuri sau dulceturi; Miere de albina; Orez (Gris) cu lapte si scortisoara; Salate (rosii, varza, salata verde, morcovi, ardei gras, castraveti, telina, ridichi, ceapa verde, branza fara sare, bucati de piept de pui fiert sau preparat la gratar, oua fierte etc); Oua (de preferat fierte); Orez cu legume; Mazare cu marar; Ciuperci proaspete; Carne proaspata de pui, porc sau vita; Peste (proaspat sau congelat); Paine fara sare.