Condimente valoroase

Busuioc, cardamon, chimion, cimbru, coriandru, cuisoare, foi de dafin, ghimbir, ienibahar, nucsoara, oregano, paprika, pipere cayenne, rozmarin, scortisoara, turmeric, usturoi.

  1. Busuioc. Foarte bun în dressinguri pentru salată, sosuri, marinade. Merge bine cu brânzeturi, pui, pește, porc, ardei, vinete, cartofi, roșii, dovlecei. Se combina bine cu usturoi pudră, rozmarin, cimbru, măghiran, oregano.

  2. Cardamom. Foarte bun în curry si orez. Merge bine cu pui, rață, porc, linte, morcovi, citrice, porumb, mazăre, cartofi dulci, dovleac. Se combina bine cu scorțișoară, chimion, ghimbir, turmeric.

  3. Chimion. Foarte bun în curry, orez, supe, sosuri, marinade. Merge bine cu fasole, linte, tofu, pui, vită, pește, porc. vinete, roșii, dovlecei/zucchini, morcovi, porumb, fasole verde. Se combina bine cu usturoi pudră, turmeric, ghimbir, scorțișoară, oregano.

  4. Cimbru. Foarte bun în supe, dressinguri pentru salată, marinade. Merge bine cu vită, pui, pește, miel, porc, linte, morcovi, roșii, dovlecei/zucchini, conopidă, fasole verde, mazăre. Se combina bine cu oregano, rozmarin.

  5. Coriandru. Foarte bun în curry, supe, sosuri, umpluturi, marinade. Merge bine cu pui, vită, pește, porc, tofu, ardei, cartofi, ceapă, roșii. Se combina bine cu pudră de ardei iute, chimion, scorțișoară.

  6. Cuișoare. Foarte bun în curry, supe, marinade, deserturi, pâine. Merge bine cu miel, mere, sfeclă roșie, dovleac, roșii, cartofi dulci. Se combina bine cu scorțișoară, nucșoară, ienibahar, busuioc.

  7. Foi de Dafin. Foarte bun în risotto, supe. Merge bine cu fasole, linte, fructe de mare, cartofi, roșii, ciuperci. Se combina bine cu oregano, salvie, cimbru, măghiran.

  8. Ghimbir. Foarte bun în orez, curry, stir-fry, marinade. Merge bine cu pui, vită, pește, porc, tofu, morcovi, citrice, cartofi dulci, sfeclă roșie, dovleac. Se combina bine cu usturoi pudră.

  9. Ienibahar. Foarte bun în supă, deserturi, pâine. Merge bine cu vită, miel, mere, sfeclă roșie, varză, morcovi, dovleac, cartofi dulci, napi. Se combina bine cu cardamom, nucșoară, scorțișoară, cuișoare, ghimbir.

  1. Nucșoară. Foarte bun în orez, umpluturi, sosuri. Merge bine cu miel, broccoli, varză, morcovi, dovleac, conopidă, cartofi dulci. Se combina bine cu ienibahar, cuișoare.

  2. Oregano. Foarte bun în supe, dressinguri pentru salată, sosuri de roșii, marinade. Merge bine cu fasole, pui, pește, miel, porc, anghinare, roșii, ardei, dovlecei/zucchini, cartofi, ciuperci. Se combina bine cu pudră de ardei iute, foi de dafin, cimbru.

  3. Paprika. Foarte bun în orez, supe, dressinguri pentru salate, marinade. Merge bine cu pui, fructe de mare, miel, tofu, ardei, dovleac, conopidă, broccoli, cartofi. Se combina bine cu usturoi pudră, pudră de ardei iute, cardamom, scorțișoară, chimion.

  4. Pipier Cayenne (pudră de ardei iute). Foarte bun în orez, supe, dressinguri pentru salată, sosuri, marinade. Merge bine cu pui, vită, pește, vinete, cartofi, dovlecei/zucchini, ardei, porumb, roșii. Se combina bine cu chimion, paprika, scorțișoară.

  5. Rozmarin. Foarte bun în marinade. Merge bine cu fasole, pui, miel, porc, pește, ciuperci, mazăre, cartofi, ceapă. Se combina bine cu usturoi pudră, oregano, cimbru, busuioc.

  6. Scorțișoară. Foarte bun în sosuri de fructe, deserturi, pâine .Merge bine cu pui, miel, mere, morcovi, pere, cartofi dulci, dovleac. Se combina bine cu ienibahar, cuișoare, nucșoară.

  7. Turmeric. Foarte bun în curry, orez. Merge bine cu fasole, linte, pui, pește, tofu, conopidă, varză, cartofi, cartofi dulci. Se combina bine cu cardamom, usturoi pudră.

  8. Usturoi pudră. Foarte bun în curry, supe, sosuri, stir-fry, dressinguri pentru salate, marinade. Merge bine cu fasole, pui, vită, pește, tofu, varză, roșii, dovlecei/zucchini, morcovi, ciuperci. Se combina bine cu oregano, chimion, coriandru, turmeric


Cautare