Superfructul aronia

Superfructele de aronia au capatat o atentie crescuta in ultimii ani datorita efectelor benefice asupra sistemului imunitar.

Bogate in antioxidanti,acizi organici, vitamine,substante minerale,acestea au demonstrat in urma studiilor stiintifice ca sporeste activitatea sistemului imunitar,scade degenerarea oxidativa a corpului si da o stare de bine. Intr-un studiu publicat in cartea "Aronia - A Polish Paradox', autoarea Iwona Wawer a scris despre aronia faptul ca este un fruct cu capacitati dovedite de imbunatatire a sanatatii, ce protejeaza impotriva arterosclerozei, bolilor de inima, afectiuni reumatice, cataracte, cancer, boli degenerative ale sistemului nervos cum ar fi Alzheimer sau Parkinson.

De asemenea, conform unui studiu publicat in jurnalul stiintific BBRC (Biochemical and Biophysical Research Communications), fructele de aronia au efecte antivirale impotriva virusului Influenza. În urma testelor efectuate in vivo si in vitro s-a demonstrat ca doi constituenți polifenolici, acidul ellagic si myricetina au eficienta impotriva diferitelor subtipuri de Influenza, inclusiv tulpini rezistente olsetamivir-ului. In testul in vivo, acesti 4 compusi au protejat un soarece de laborator, infectat cu virusul gripal, acesta supravietuind testului care, in mod normal ar fi fost letal (Park si colab, 2013).

 

MAI MULT >>

 


Cautare