Dieta pentru inima cu sparanghel la cuptor

Reteta culinara cu calorii putine si colesterol 0.

Ingrediente: 2 legaturi de sparanghel proaspăt, spălat și tăiat; 1 lingură de ulei de măsline extra virgin; 2 lingurițe usturoi tocat; sare grosieră după gust; felii de lamaie;

Puneti sparanghelul intr-o punga cu ulei de măsline și usturoi si o scuturati bine. Asezati apoi sparanghelul într-un singur strat pe foaia de copt. Reglati cuptorul la 230 grade si lasati tava sa stea 15-20 minute, până când sparanghelul încep să se rumenească. Presărați sare și suc proaspăt de lămâie înainte de servire.

Numărul de porții - 4 ; calorii – 84,2; grăsime total - 4,0 g; colesterol - 0,0 mg; sodiu: 4,8 mg; total carbohidrați 10,8 g; fibre alimentar - 4,8 g; proteine: 5,3 g.

Benefic pentru sanatatea inimii, fiind bogat in vitamina K, sparanghelul previne formarea cheagurilor de sange. De asemenea, continutul ridicat de vitamina B ajuta la reglarea hemocisteinei, care aunci cand este prezenta in exces reprezinta un pericol pentru sanatatea inimii. Sparanghelul contine multe fibre solubile ceea ce inseamna ca acesta ne scade riscul de infarct. De asemenea: regleaza nivelul de zahar din sange; scade riscul de diabet de tip 2; este benefic in lupta cu cancerul; si previne aparitia pietrelor la rinichi. Sparanghelul german Beelitzer Spargel, alb si verde, este renumit si apreciat de consumatori.

Beelitzer Spargel >>

 


Cautare